Zdravlje

Ljubav & Sex

Kvasac i šećer kombinacija iz pakla! Uništavaju vam telo!

Što više jedemo kolače i peciva, sve nam se više jede. Vremenom postajemo sve deblji, koža stari, telo propada. Kvasac i šećer kombinacija iz pakla! Uništavaju vam telo!

Kvasac i šećer kombinacija iz pakla! Uništavaju vam telo! Svet PlusKupujete li i vi beli hleb koji u sebi sadrži kvasac i šećer? A  zašto i ne biste, kada su naši roditelji i generacije iza njih ovakav hleb svakodnevno jeli, a mi nasledili takav način israhrane…

Kombinacija šećera i kvasca, koja se doslovno koristi za izradu skoro svakog hleba i peciva, je otrovna.

Šta se nalazi u kvascu danas?

Ispitivanja su potvrdila da se prašku za pecivo dodaje izbjeljivač, te da se tretira vrlo sumnjivim metodama kako bi se doveo u belo i brašnasto stanje. Na žalost, ovako tretiran, prašak za pecivo može dovesti do razvoja raznih bolesti, piše Econet.ru.

Čak i ako uzmete čisti pekarski kvasac nećete mnogo popraviti svoje zdravlje, a evo i zašto:

Čim kvasac uđe u telo, proces fermentacije počinje u crevima, a zdrava mikroflora umire, imunitet opada, može doći do kandidijaze u crevima i do disbakterioze.

Kvasac zna “zakiseliti” organizam, što doprinosi nakupljanju toksina i mogućnosti stvaranja karcinoma. Kvasac ne umire na visokim temperaturama i najgore lice pokazuje tek u ljudskom organizmu.

Mnogi od nas koji mesimo hleb i kolače, znamo da se kvasac aktivira uz pomoć šećera. Kvasac se hrani šećerom. Od ovoga i dolazi “zavisnost o slatkom” od koje boluje sve više ljudi u savremenom društvu.

Što više jedemo kolače i peciva, sve nam se više to jede. Vremenom postajemo deblji, koža stari, telo propada …

Posledica konzumiranja ove formule: kvasac+šećer=peciva i slatkiši, dovodi do umora, promjene raspoloženja, problema sa crevima (nadutost, zatvor, gasovi, dijareja), alergija, kolitis i td.


Kako kvasac uništava imunitet?

Znate onu staru izreku koja kaže “sve ide iz stomaka”? Mnogi to tumače kao “ljubav dolazi preko stomaka”, ali poanta je da bolesti često dolaze od nezdrave hrane koju ubacujemo u organizam.

Kvasac je jedan od tih krivaca koji vremenom toliko “okupiraju” creva da doslovno prodire u crevni zid, što povećava propusnost creva. Onda se događa da se supstance koje nisu spremne za probavu, apsorbuju u krv što stvara haos u organizmu.

Imunološki sistem se opterećuje jer počinje variti hranu. Kada dođe do opasnosti od mikroba u telu, imunološki sistem neće moći izboriti se sa njima jer je potrošio snagu na nešto što do tada nije ni trebao raditi.

Hleb se može napraviti i bez korišćenja kvasca. Važno je napomenuti da postoji pravi, izvorni kvasac koji ne sadrži sve ove dodane komponente koje ima kvasac koji je nama svakodnevno dostupan.

Kako biste utvrdili imate li zavisnost o slatkom –  kombinacijom kvasca i šećera, pogledajte ovu listu:

Hronično začepljen nos
Sindrom iritabilnog creva (nadutost, gasovi, dijareja, zatvor)
Hronični umor
Česte gljivične infekcije
Čest kašalj
Bubuljice
Alergije na hranu


Ako imate bar dva od ponuđenih sedam odgovora, možete sebe smatrati za osobu koja preteruje sa unosom kvasca u organizam. Veroatno previše konzumirate slatkiše, peciva i pekarske proizvode.

Znači, pošto se kvasac “hrani” šećerom, da biste se rešili zavisnosti o slatkom morate “postiti” najmanje 21 dan.

Šta to znači? 

Tokom 21-og dana ne smete konzumirati slatkiše, peciva, hleb sa kvascem, ali ni prerađenu hranu bilo koje vrste. Kada izbacite kvasac iz organizma, vaš imunitet će se znatno popraviti, a da biste došli do tog stadijuma preporučuje se da pijete više čaja sa limunom i đumbirom.

Ukoliko dođe do krize usled nedostatka šećera preporučuje se da pojedete neku od ovih voćki: jabuka, trešnja, grejp, šljiva, narandža, breskva, grožđe, kivi ili jagode.

Kada prođete kroz ovaj program detoksikacije koža će vam postati čistija i zdravija, creva će “raditi kao sat”, telo će biti očišćeno od toksina, a nezdrava želja za slatkišima će napustiti vaš organizam.

Kako možemo prestati jesti proizvode od kvasca i šećera:

1. Jedite beskvasni hleb (starinska proja i pogača bez kvasca)

2. Pokušajte u telo ne unositi šećer tokom 21-og dana kako biste se oslobodili zavisnosti o slatkišima

3. Pratite kako vam se koža popravlja, kako se bukvalno pomlađujete iz dana u dan i neka vam to bude motivacija da prestanete sa unosom ove nezdrave kombinacije u svoj organizam.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil


>