Region

Svet

Dea Đurđević ima komplikacije! Sumanuto je pričati o tome da je ona dobro!

Voditeljka Dea Đurđević koja je teško povređena u saobraćajki 7. februara, još uvek je u na odeljenju intenzivne nege, gde lekari čine sve da bi ruku koja joj je bila iščupana vratili u funkciju. Dea Đurđević ima komplikacije! Sumanuto je pričati o tome da je ona dobro!

Dea Đurđević ima komplikacije! Sumanuto je pričati o tome da je ona dobro! Screenshoot/InstagramDea se do sada oporavljala, ali izgleda da se ta situacija sada promenila. Osim ruke koja je podsećamo najviše ugrožena jer je u toku nesrće otkinuta od tela, sada se u najgorem stanju nalaze pluća. Izvor otkriva:

"U poslednjih nekoliko dana bilo je nekoliko komplikacija, ali je trenutno najveći problem sa Deinim plućima. Skuplja joj se voda od ležanja, i lekari su morali hitno da reaguju kako bi joj tu vodu izvadili. Ovo nažalost nije jedina komplikacija i sumanuto je pričati o tome da je ona dobro."

Izvor blizak voditeljki navodi:

"Naravno da nije dobro, i nije ni realno da bude dobro neko ko je imao toliko tešku nesreću kao što je Dea imala. Ona je sva izlomljena, a pored lomova butine i potkolenice, najteža je povreda karlice. Samo za to se u bolnici leži minimum tri nedelje, a da ne pričamo onda o ovom ostalom. I tu je naravno ruka koja jeste prišivena ali dok Dea ne izađe iz šoka, u kom se još uvek nalazi, ne može se znati da li je funkcionalna ili nije. Očekuje se da će iz stanja šoka izaći tek za jedno nedelju do deset dana. Za ovako teške nesreće kao što je njena, stanje šoka ume da potraje i duže. Ona zna šta joj se desilo, ali i dalje je to neko polusvesno stanje, gde ona stvari i dalje ne prihvata racionalno. S obzirom na to da ne može da ustaje iz kreveta, nego je vezana za njega, postavljen joj je kateter, a zbog lomova, cela je u cevima kojima je fiksirana."

Adrenalin je spasao.

"Kako god to zvučalo, ona je u stvari imala sreće što je prethodno imala taj udes. Jer bez obzira na to što je to bio mali udes, ona je već tad nalučila adrenalin, i to je pomoglo, da ostane svesna svega i kada je usledilo sve ono ostalo. Telo je već bilo pod adrenalinom, i na neki način već pripremljeno za ono što se posle desilo. Tu se onda nalučio još jači adrenalin, pa zbog toga nije imala ni unutrašnja krvarenja, i mogli su odmah da joj prišiju ruku."

Zbog adrenalina je tako i reagovala, tvrdi izvor:

"Tog momenta kad se sve desilo, ona je bila u stanju teškog šoka, zbog kog je reagovala tako kako jeste. Inače ona tada ničega nije bila svesna. Trenutak kad je prvi put shvatila šta se dešava je onaj kada su je doveli u bolnicu, i kad je tamo stigla. Ona je tek tad shvatila da je ostala bez ruke. Tad je pitala lekare "zašto idemo na operaciju, šta ćete da mi radite", rekli su joj "da vam prišijemo ruku", i tek je tada registrovala, ali je ostala mirna."

Dea Đurđević već 20 dana leži na VMA, pa iako su doktori entuzijastični kada je reč o njenom slučaju, izgleda da Deu čeka mnogo duži i teži oporavak nego što je to u javnosti prikazano.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>