Zdravlje

Ljubav & Sex

Neverovatno! Napitak koji dvostruko skida težinu! Imate ga u frižideru!

Dokazano topi tačno 4,5 kilograma, bez da prstom mrdnete! Neverovatno! Napitak koji dvostruko skida težinu! Imate ga u frižideru!

Neverovatno! Napitak koji dvostruko skida težinu! Imate ga u frižideru! Svet PlusNova naučna studija otkrila je da ljudi koji svakog dana popiju bar jednu čašu mleka mršave duplo brže. Zapravo, naučnici kažu da svega dve trećine čaše mleka dnevno u proseku za 6 meseci skida više od 4,5 kilograma, i to bez da prstom mrdnete. Osim toga, svakodnevnim ispijanjem mleka unosite i stabilizujete nivo kalcijuma i vitamina D u telu, koji su takođe povezani sa ubrzanim gubitkom kilograma.

Studija koja je došla do ovog zaključka pratila je tokom dve godine 322 gojazne osobe na niskomasnoj mediteranskoj dijeti i dijeti sa smanjenjim unosom ugljenih hidrata.

Dijeta nije imala veliki uticaj, već je presudan bio nivo kalcijuma i vitamina D, a rezultati su pokazali da su oni koji su pili mleko u proseku izgubili 5,5 kg za 6 meseci, prenosi Spring.org.uk. Oni su svakog dana unosili oko 580 mg kalcijuma, što možete da pronađete u dve čaše mleka.

Poređenja radi, učesnici studije koji su pili oko pola čaše mleka dnevno, izgubili su samo 3 kg za isti vremenski period. Autori istraživanja su istakli:

"Američki stručnjaci još od 2005. godine preporučuju tri čaše mleka (ukupno 750 ml) dnevno, a to se pokazalo kao odlična mera i u našoj studiji. Sve u svemu, naša saznanja ukazuju da dovoljno konzumiranje kalcijuma iz mlečnih proizvoda i snabdevanje vitaminom D, definitivno dosta utiču na uspeh u mršavljenju. Ali, veza između tih faktora mora dublje da se istraži."

Gotovo pola svetske polulacije pati od nedostatka vitamina D, naročito u periodu od oktobra do marta, kada u određenim klimatskim zonama nema sunca. Naučnici zaključuju:

"Vitamin D pomaže apsorpciju kalcijuma u krvotok. Njime se možemo snadbeti izlaganjem suncu, ali i kroz namirnice poput ribljeg ulja, masne ribe i jaja, kao i mleko, jogurt i naravno suplemente."
 

Peršun: Tri kilograma manje za samo pet dana!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil

Povezane vesti:


>