Region

Svet

Beovizija: Drugo polufinale na programu je večeras od 21 čas!

Festival "Beovizija", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, ove godine imaće tri takmičarske večeri. Drugo polufinale na programu je večeras od 21 čas na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti!

Beovizija: Drugo polufinale na programu je večeras od 21 čas! Promo



Drugo polufinale na programu je 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu - 03. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2019". U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2019". Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope. 

Ovogodišnja Beovizija imaće šest voditelja. RTS-ov tandem Dragana Kosjerina i Ana Babić ove godine će gledaoce kroz takmičarske večeri iz najvećeg studija RTS-a voditi uz pomoć glumačkog dvojca - Ivan Mihailović i Nebojša Milovanović. Iz Studija 9, koji će u danima festivala postati green room, uključivaće se Kristina Radenković i Bojana Marković. 

Voditeljski par 28. februara biće Ana Babić i Nebojša Milovanović, a redosled izvođenja kompozicija druge polufinalne večeri je sledeći:

1. Ljubimo se - SANjA RIO
2. Budim te - MAJDAN
3. Čudo - GOGA STANIĆ
4. Lutaš - ANA POPOVIĆ
5. Radnički sin - LORD
6. Kruna - NEVENA BOŽOVIĆ
7. Boje - DžIPSIKORD
8. Viktorija - JANA
9. Pogledaj u nebo - LANA I ALDO
10. Nema suza - DžENAN LONČAREVIĆ
11. Tvoje oči - TINA I LOLA AMVON
12. Reči nisu dovoljne - TAMARA MILANOVIĆ


Revijalni učesnici drugog polufinala biće:

Sanja Ilić i Balkanika, Jelena Tomašević, Lea Sirk, Kaliopi, Laka i Mirela, Emilija Kokić iz jugoslovenske grupe Riva, koja je 1989. pobedila na Evroviziji.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije.

Beovizija 2019 - 27. i 28. februar, 3. mart, 21.00, RTS 1 i RTS Planeta!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>