Lepota

Ljubav

Lepe i bez šminke! Jednostavne cake!

Postoje dve vrste filmova – jedna u kojoj glavna junakinja ustaje kao da je poplava izbacila, sva čupava i haotična a tad baš neko zvoni na vrata i druga u kojoj se budi kao da je provela tri sata kod stručnjaka za ulepšavanje? Nijedna baš ne treba biti tačna, ali da je istina, kao i uvek, negde između. Lepe i bez šminke! Jednostavne cake!

Lepe i bez šminke! Jednostavne cake! Svet Plus



Dakle, večito pitanje – kako izgledati lepo odmah po buđenju, ili još važnije – kako da noć radi za vašu lepotu?

Trik je, naravno, u večernjoj rutini.

1. Prva stavka je ona koju najviše mrzim, a najvažnija je – nemojte jesti tešku hranu za večeru i testa i ostale stvari. Zašto je mrzim? Pa zato što je tako ukusno i lepo pojesti picu i onda se komirati, ali ništa me ne učini da sutradan izgledam gore nego testo i jaka večera, koji ne samo da remete san, nego me učine da oteknem u licu za broj čitav. Definitivno ono što mi najviše prija je neka salata ili potaž, iako srce kaže “pojačaj to malo nečim”. Ono što takođe doprinosi tome je spavanje u pretoploj sobi – koliko god možete, ukinite to i smanjite maksimalno grejanje, svakako ste pod pokrivačem.

2. Posebna nega pred spavanje – piling tela i lica, krema, maskice, sve te lepe stvari najbolje deluju tokom noći kada se telo i koža regenerišu, kada nigde ne idete i ne prljate se. I ne samo to, nego kada uveče obavite sve te stvari, ma koliko bili umorni, ujutru se automatski osećate lepše i spremnije za sve izazove, a i kvalitetnije spavate.

Uvek, ma koliko umorna bila, nađem snage da se malo samo posvetim makar osnovnoj nezi. Jedno od mojih otkrića su piling maske kao i različite sheet maske ili nalepnice za ispod očiju koje često pominjem u videima jer mi daju efekat mini tretmana lica kod kuće zbog kog se probudim blistava.

3. Vežite kosu dok spavate ako je duga i, ako baš želite da budete po pravilu, nabavite svilenu jastučnicu (ja to nemam). Ranije sam legala uvek sa puštenom kosom i budila se sa izmenjenom frizurom dok nisam shvatila da malo ulja za kosu za krajeve i nisko vezan rep, labava punđica ili pletenica mnogo doprinose da frizura ostane lepa.

4. Tretmani koji deluju preko noći – poput tretmana za oporavak kože šaka ili stopala, bukvalno menjaju situaciju preko noći. Možete ih napraviti i samostalno koristeći neke bogate kreme i losione u većoj količini, pa uviti šake i stopala u foliju, pa čarapice i rukavice.

Rezultat uvek bude meka i nežna koža koja izgleda preporođeno, posebno ako pre nege uradite i piling.

5. Odlična stvar i za sve koji imaju problema sa obrvama jeste i Brow tattoo proizvodi koji se nanesu preko noći, odstoje i ujutru se isperu a boja ostaje 3 dana.

6. Leganje na vreme je još jedna od stvari koje mi idu teže u ovoj “probudi se lepša” akciji ali je definitivno činjenica da jutarnja motivacija i dobar osećaj u velikoj meri zavise od večernje rutine i to posebno one koja je povezana sa spavanjem na vreme. Jedino je definitivno – kada se zaspi pre pomoći i završi veče nekom mirnijom aktivnosti poput čitanja knjige, organizam je odmorniji a to se i na licu vidi.

Neke od ovih stvari sam primenjivala i ranije, a neke sam uvela skoro, ali jedno znam – razlika je ogromna kada ih primenjujete. Kada se uveče pripremite za jutro i kada vam dan počne tako što se brzo i lako spremite za sve izazove, garantovano je produktivniji i ispunjen zdravijim izborima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Klub zdravih navika

Povezane vesti:


>