Region

Svet

Beovizija 2019: Prvo polufinalno veče 27. februar RTS 1!

Festival "Beovizija", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, ove godine imaće tri takmičarske večeri. Prvo polufinalno veče 27. februar RTS 1!

Beovizija 2019: Prvo polufinalno veče 27. februar RTS 1! PromoFestival "Beovizija", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, ove godine imaće tri takmičarske večeri. Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu - 03. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2019". U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2019". Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope. 

Ovogodišnja Beovizija imaće šest voditelja. RTS-ov tandem Dragana Kosjerina i Ana Babić ove godine će gledaoce kroz takmičarske večeri iz najvećeg studija RTS-a voditi uz pomoć glumačkog dvojca - Ivan Mihailović i Nebojša Milovanović. Iz Studija 9, koji će u danima festivala postati green room, uključivaće se Kristina Radenković i Bojana Marković. 

Voditeljski par 27. februara biće Dragana Kosjerina i Ivan Mihailović, a redosled izvođenja kompozicija prve polufinalne večeri je sledeći:

1. Zašto da se ne desi - FANKD AP
2. Tugo - ALEKSANDRA SEKULIĆ
3. Voda i plamen - OSVAJAČI
4. 7 - DUNjA VUJADINOVIĆ
5. Do 100 - MR. DOO
6. Da li čuješ moj glas - SAŠKA JANKS 
7. Bela - IVAN KURTIĆ 
8. Aritmija - SOFIJA PERIĆ
9. Još ti čujem glas - SNEŽANA BERIĆ - EKSTRA NENA
10. Samo lagano - ELEONORA
11. Moja bol - VONDER STRINGS I IVANA VLADOVIĆ
12. Samo bez straha - NATAŠA I UNA


Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije. Beovizija 2019 - 27. i 28. februar, 3. mart, 21.00, RTS 1 i RTS Planeta.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>