Zdravlje

Ljubav

Peršun: Tri kilograma manje za samo pet dana!

Peršun je sigurno dobar prijatelj mršavljenju, a sok od peršuna pomaže kod sagorevanja kalorija i usput hrani telo vitaminima i mineralima. Ova biljka ubrzava metabolizam i izbacuje višak tečnosti iz organizma. Tri kilograma manje za samo pet dana! Probajte!

Peršun: Tri kilograma manje za samo pet dana! Svet Plus



Za ovaj napitak vam je potreban struk peršuna, jedan limun i voda. Peršun stavite u blender sa 100 ml vode, izblendajte, dodajte sok od jednog limuna i još 100 mililitara vode. Dobro promešajte i popijte pred spavanje.

Savetuje se da ovaj napitak uzimate 5 večeri zaredom, a zatim napravite pauzu od deset dana. Ako ste ljubitelj jogurta, takođe ga možete piti, dodajući malo peršuna. Smesa ubrzava varenje i ima nula posto masti, a možete je piti recimo u podne.

Uz ovaj sok od peršuna možete unositi iste namirnice koje ste i do sada ali se ipak savetuje umerenost. Trebalo bi da rezultate vidite nakon pet dana.

Peršun je bogat vitaminima A i C. On sadrži četvrtinu potrebne dnevne doze vitamina C, a od nekoliko grančica peršuna koža i kosti će vam biti zdraviji, a imuni sistem bolji. Vitamin A, poznat i kao retinol, pomaže kod oporavljanja mrežnjače, zbog čega dobro vidite i pod slabijim svetlom, a potrebnu dnevnu dozu možete uneti kroz peršun.

Bogat je antioksidantima koji se bore protiv dejstva slobodnih radikala. Tako se održava zdravlje ćelija, pa su one zaštićene od raka. Osvežiće vam dah i ublažiti stomačne grčeve. Zato ne treba da ga odvajate iz jela, nego da ga jedete svakodnevno.

Pošto ljudi obično ne jedu peršun, mogu se javiti neki neželjeni efekti dok se naše telo ne prilagodi. Najčešći neželjeni efekti su glavobolje i gubitak ravnoteže, ali to se uglavnom dešava kada pojedete veliku količinu. Kod trudnih žena može doći do materičnih kontrakcija u nekim slučajevima. Kao i kod svega drugog, ključ je u umerenosti.
 

Mamurluk! Čudni lekovi ali delotvorni!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>