Ostalo

Smeno

Linkovanje u Google Chrome-u postaje mnogo konkretnije!

Kako je YouTube postepeno postajao sve moćnija sila, tako su i snimci na njemu dobijali sve ozbiljniju minutažu. Linkovanje u Google Chrome-u postaje mnogo konkretnije!

Linkovanje u Google Chrome-u postaje mnogo konkretnije! Screenshoot/YoutubeRadi lakše razmene zanimljivih sekvenci višesatnih klipova među korisnicima, u platformu je implementirana korisna opcija "Copy video URL at current time", koja u samom URL-u taguje početnu poziciju na koju primalac linka treba da obrati pažnju. 

Sličan princip primeniće i Google, ali na tekstualni sadržaj. 

Pod nazivom "Scroll to Text", opcija će korisnicima Chromea u budućnosti omogućiti da označe konkretnu reč ili rečenicu teksta na web stranici i proslede link koji vodi direktno do željene pozicije. 

Tagovanje se vrši unosom komande "#targetText" u URL. Primera radi, ukoliko je polazna tačka reč "kompjuter", link će sadržati "#targetText=kompjuter". 

U finalnoj verziji, treba očekivati da se ovo vrši kursorom i desnim klikom. Nova metoda naći će se u Chrome Canary (rana faza eksperimentisanja) za nekoliko nedelja, a zasigurno će i konkurencija mozgati na sličnu temu.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/B92

Povezane vesti:


>