Zdravlje

Ljubav

Kineska dijeta! Trik za sprečavanje prejedanja! Pokušajte!

Kinezi koriste ovu vežbu kako bi smanjili prejedanje i istrenirali telo da traži hranu samo kada je zaista gladno. Kineska dijeta! Trik za sprečavanje prejedanja! Pokušajte!

Kineska dijeta! Trik za sprečavanje prejedanja! Pokušajte! Svet Plus



Istina je da se ljudi sa prekomernom težinom prejedaju. Neki jedu kad su pod stresom, drugima je dosadno bez slatkiša ili grickalica dok recimo čitaju knjigu, treći ne mogu da gledaju film ili omiljenu seriju bez obilnih sendviča. Tu je i emocionalna glad, o čemu smo pisali OVDE. Ovim se stvara loša navika. 

Postoji mogućnost da umanjite apetit u roku od dva minuta:

Ova jednostavna vežba drevne kineske gimnastike Ći Gong, pomoći će vam da se rešite osećaja gladi. Kineski ćigong majstori tvrde, da ova tehnika sto posto blokira osećaj gladi. Vežbu treba da rade svi oni koji se hrane neregularno, ili jedu previše i oni koji stalno žele da pojedu bilo šta.

Evo kako se radi vežba:

Pre izvođenja vežbe popijte čašu (200 ml) tople vode. Izaberite naslon za ruke – srednje visoku stolicu ili sto. Naslonite se laktovima na naslon stolice ili nasloniti se dlanovima na stolicu. Visinu naslona izaberite tako da vama bude udobno, a kičma savijena.

Duboko udahnite i istovremeno uvucite stomak koliko god možete. Zadržite dah 3-4 sekunde. Izdahnite i opustite stomačne mišiće. Ponovite 10 puta ovu vežbu. Osećaj gladi će nestati odmah ili nakon nekoliko minuta.

Kako biste unosili manju količinu hrane za jedan obrok, radite ovu vežbu 10-15 minuta pre obroka. Na ovaj način osećaj sitosti se javlja brže nego inače. Najbitnije je da raditi ovu vežbu disanja čim vaša ruka krene za nekom hranom.

Šta je suština vežbe:

Za vreme izvođenja vežbe abdominalni mišići “premeštaju” deo želudačnog soka i osećaj gladi nestaje. Vremenom, želja da se prezalogaji nestaje i počinjete da osećate glad samo tada, kad je organizmu zaista i potrebna hrana.

Kada osetite želju da pojedete nešto, znači da se u želucu pojavila manja količina želudačnog soka. Popijte čašu tople vode i uradite disajnu vežbu 5-10 puta.

Koristite ovu tehniku da biste spečili prejedanje u večernim časovima, kada najčešće i posežemo za nekim nezdravim grickalicama koje goje. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>