Lepota

Ljubav

Perut! Rešite je se jednom zauvek!

Mnogo je razloga pojave peruti: suva koža, gljivice, razvoj bakterija, upalna stanja... Svi koji ga imaju znaju koliko svrab i bele "tačkice" po kosi ali i po ramenima mogu da budu neprijatne. Perut! Rešite je se jednom zauvek!

Perut! Rešite je se jednom zauvek! Svet Plus




Kako biste uklonili perut, ne morate da kupujete preskupe preparate, šampone, losione i slično. Ono što vam je potrebno da se zauvek rešite peruti verovatno imate u svojoj kuhinji.



Limunov sok

Samo ga pomešajte sa malo vode i nanesite na vlasište lagano masiravajući nekoliko minuta. Zatim kosu isperite.


Kokosovo ulje

Pomešajte kokosovo ulje sa limunovim sokom i nanesite smesu na celo teme. Izmasirajte pa ostavite da deluje 20 minuta i isperite kosu. Ovo ponavljajte bar dva puta u toku nedelje.


Maslinovo ulje

Zagrejte maslinovo ulje pa ga nanesite na teme i masirajte nekoliko minuta kružnim pokretima. Ostavite da deluje oko sat vremena, zatim kosu operite blagim šamponom.


Jabukovo sirće

Pomešajte oko 50 ml jabukovog sirćeta sa jednakom količinom vode. Sipaje u sprej bocu i poprskajte po kosi, počevši od korena vlasi. Kosu zatim umotajte peškirom i ostavite tako bar 45 minuta. Isperite samo vodom. Posle toga možete da koristite i šampon ako ne želite da vam kosa miriše na sirće. (ono će svakako ispariti nakon nekog vremena)


Jogurt

Jogurt možete koristiti za uklanjanje peruti tako što ga jednostavno utrljavate u vlasište. Ostavite da deluje najmanje 20 minuta, a onda kosu operite.


Soda bikarbona

Navlažite kosu vodom pa u teme utrljajte šaku sode bikarbone. Ovo će podstaći vlasište u proizvodnji ulja kako ne bi bilo toliko suvo i perutalo se. Kod nekih ljudi previše sode izaziva suvoću kose pa, ako se to dogodi, samo smanjite količinu koju stavljate na teme. Sodu bikarbonu možete da koristite i kao alternativu šamponu za pranje kose, a možete je dodati i u količinu šampona koju koristite za jedno pranje, pa tom smesom traljati teme glave.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>