Region

Svet

Planulo prvo izdanje CD-a - Jutro će promeniti sve! Drugo izdanje u martu!

Uz nastup domaćih izvođača - Borisa Mladenovića (Jarboli) i Vladimira Kolarića (Veliki prezir) predstavljen je kompakt disk u izdanju PGP RTS-a, sa muzikom iz serije "Jutro će promeniti sve", reditelja Gorana Stankovića i Vladimira Tagića. Planulo prvo izdanje CD-a! Drugo izdanje u martu!

Planulo prvo izdanje CD-a - Jutro će promeniti sve! Drugo izdanje u martu! Promo



PGP RTS u decembru je objavio CD sa muzikom iz serije "Jutro će promeniti sve". Iako autori nisu imali u planu izdavanje CD-a kada su radili seriju, muzika se sama izborila za to. Izdanje, koje je objavljeno krajem prošle godine i u međuvremenu rasprodato, čini 20 pesama domaćih i regionalnih bendova, nastalih krajem prošlog veka, onih koji čine današnju muzičku scenu, kao i numere kompozitora i muzičkog urednika serije Janje Lončar.

Žanrovskoj raznolikosti doprinosi muzika novog talasa, pank, pop, rok, bluz i elektronska muzika. Janja Lončar kaže da ju je inspirisala, pre svega, mladost:

 „Trudila sam se da ta muzika koju komponujem i biram, pre svega, bude atmosferična, da ne podcrtava same događaje ili osećanja, već da produbljuje priču“.

„Serija je bila jako dobro primljena I kao refleks te serije je i ova muzika odlično prošla i pokazalo se da i takozvana alternativa, odnosno alternativni pristup muzici ima svoje mesto“- istakao je Vladimir Graić direktor PGP RTS-a.

„Medijski nema puno prostora da se ti bendovi čuju tako da je serija Jutro će promeniti sve i Janja Lončar, koja je izabrala muziku, stvarno učinila dosta za celu našu scenu, za mlađe muzičare u smislu toga da sad neka nova publika može prvi put da čuje pesme koje su odlične“- smatra muzičarka Sana Garić.

Drugo izdanje, pod nazivom "Jutro je promenilo sve", biće objavljeno u martu ove godine.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>