Zdravlje

Ljubav & Sex

Banane! Razlozi zašto ih treba svakodnevno konzumirati!

Koliko često ih jedete? Da li ste znali da nas banane štite od bolesti i kontrolišu ženska cikluse? Takođe je odlična za kontrolu želudačne kiseline. Ovo su razlozi zašto ih treba svakodnevno konzumirati!

Banane! Razlozi zašto ih treba svakodnevno konzumirati! Svet PlusMožda zvuči čudno ali postoje specifični problemi koje banane rešavaju bolje od tableta. Banana nije samo ukusna, nego je i dobra za naše zdravlje jer sadrži veliku količinu vitamina, proteina i drugih hranjivih stvari. 

Nedavne studije su pokazale da banane nisu samo dobre za naše zdravlje, već i povećavaju snagu tela i kontrolišu ženske cikluse. Obzirom na njihovu količinu vlakana banane nas štite od bolesti. 

- Banana je vrlo dobar izvor energije obzirom na ono što nam daje odmah nakon što je pojedemo i to je razlog zbog kog je sportisti konzumiraju. 

- Banana je vrlo dobra za smanjenje stresa. Sadrži aminokiseline koje nas čine smirenim i srećnijim. Imaju kalcijum i magnezijum koji nas štite od depresije. 

- Banane su još dobre za srce jer sadrže dosta kalcijuma i vrlo malo soli za povišeni krvni pritisak. 

- Jedna banana dnevno će povećati snagu vašeg pamćenja.

- Banana je dobra za pacijente sa anemijom, jer sadrži veliku količinu gvožđa koja povećava hemoglobin u krvi. 

- Banane takođe regulišu telesne hormone. 

- Pomažu trudnicama jer održavaju količinu šećera u krvi i smanjuju jutarnju mučninu. 

- Zbog svoje nutritivne vrednosti, banana je odlična za kontrolu želudačne kiseline. Takođe stvara poseban sloj u želucu koji smanjuje šanse za dobijanje ulkusa želuca. 

- Banana se sastoji od vitamina, a šest ih sadrži glukozu u krvi. 

- Zbog velike količine vlakana, jedna banana ujutru će sprečiti zatvor.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>