TV Show

Parovi

Pokrenuta inicijativa: I BiH zabranjuje rijaliti programe iz Srbije?!

Profesorka ističe da cenzure neželjenog sadržaja na televiziji možda izgledaju kao povratak u prošlost, ali da to uopšte nije tako! Pokrenuta inicijativa! I BiH zabranjuje rijaliti programe iz Srbije?!

Pokrenuta inicijativa: I BiH zabranjuje rijaliti programe iz Srbije?! Svet PlusProfesorka na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci i poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić smatra da bi i BiH po uzoru na Crnu Goru trebala ograničiti emitovanje rijaliti programa kako bi zaštitili maloletnike od štetnih sadržaja na televiziji:

"Podržavam takve inicijative, prvenstveno kao roditelj čija će djeca doći u fazu da ostaju sama kod kuće i samostalno biraju sadržaj na televiziji. Neki će reći da isto to mogu naći i na internetu, ali ipak od nečega moramo krenuti. Čemu ti rijalitiji?"

Ona ističe da cenzure neželjenog sadržaja na televiziji možda izgledaju kao povratak u prošlost, ali da to uopšte nije tako. Podsećamo, Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu “Media centra”, nedavno je donela odluku o ograničenom emitovanju rijaliti programa iz Srbije kako bi zaštitili maloletnike od štetnih sadržaja na televiziji.

"Godinama televizije iz Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom celog dana rijaliti programe u kojima često promovišu nasilje i govor mržnje" – rekao je direktor organizacije “Media centar” Goran Đurović.

Iz AEM su odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posledicu potrebe unapređenja zaštite maloletnika od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Fokus

Povezane vesti:


>