TV Show

Parovi

Crna Gora protiv rijalitija! Promovišu nasilje i govor mržnje!

Da bi zaštitili maloletnike od štetnih sadržaja na televiziji, u Crnoj Gori će biti ograničeno emitiranje rijaliti programa iz Srbije, prenose podgoričke Vijesti. Crna Gora protiv rijalitija! Promovišu nasilje i govor mržnje!

Crna Gora protiv rijalitija! Promovišu nasilje i govor mržnje! Svet PlusOvu odluku je donela Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu "Media centra". Direktor te organizacije, Goran Đurović rekao je da su u centru zadovoljni odlukom:

"Godinama televizije iz republike Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom celog dana rijaliti programe u kojima se često promoviše nasilje i govor mržnje."

On je dodao i da je uveren da AEM ne bi donio odluku da prihvati inicijativu "Media centra" da za to nije dobila jasnu političku naredbu od vlasti.

Ministar kulture u Crnoj Gori Aleksandar Bogdanović, pozvao je prošlog meseca agenciju odgovornu za regulisanje rada elektronskih medija da preduzme mere zbog, kako je naveo, višemesečne negativne kampanje, koju protiv Crne Gore sprovode neke srbijanske televizije.

Iz AEM-a su ipak odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posledicu potrebe unapređenja zaštite maloletnika, od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju, navode Vijesti.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Vijesti

Povezane vesti:


>