Style

Ljubav

Mesečni horoskop za februar 2019. godine! Dnevna doza Lune!

Saznajte kako su vam zvezde naklonjene i pročitajte vaš mesečni horoskop za februar 2019. godine na portalu Svet Plus, koji za vas piše astrolog Nataša Paunovski. Dnevna doza Lune!

Mesečni horoskop za februar 2019. godine! Dnevna doza Lune! Svet Plus




Ovan 21.3.- 20.4.

Nakon dinamičnog januara slede vam znatno mirnijih mesec dana koje možete da iskoristite za opuštanje. To ne znači da u februaru neće biti dešavanja na ljubavnom i poslovnom planu, već da ćete, za razliku od prethodnog perioda, sada imati manje razloga za stres, a više vremena za odmor. Moći ćete da obnovite svoju energiju, uspostavite unutrašnji balans i u dobrom raspoloženju dočekate mart. Tokom februara nećete se preterano interesovati za avanture i kratkotrajne romanse. Umesto toga, većina vas će želeti da iskusi osećanja koja su zrela i postojana. Ovakvo vaše raspoloženje stupiće na snagu već početkom meseca, kada Venera bude ušla u zemljani znak Jarca. Trećeg februara planeta ljubavi će obrazovati trigon sa Uranom koji se još uvek nalazi u vašem 1. polju. Za zauzete pripadnike znaka, ovo će biti pozivnica da unesu svežinu i vedrinu u postojeći emotivni odnos, pa će se tokom prve dekade meseca više družiti i zabavljati sa svojim partnerom. Slobodni će biti u prilici da na neuobičajen način upoznaju osobu s kojom će poželeti da uđu u vezu. Ukoliko se to ipak ne desi u toku prve polovine februara, novu šansu će imati 18. u mesecu kada Venera bude bila u konjukciji sa Saturnom. Veze koje otpočnu u ovom periodu biće ozbiljnijeg karaktera i imaće velike izglede da traju dugo. U prvim danima druge polovine februara, zauzeti Ovnovi biće posebno naklonjeni romantici, dok će im 23. konjukcija Venere i Plutona obezbediti veliku količinu strasti u odnosu sa partnerom i tako doprineti seksualnom aspektu njihove veze. Slobodni Ovnovi koji ne promene svoj ljubavni status do kraja meseca, neće biti nezadovoljni jer će se odlično provoditi u učestalim izlascima.


Bik 21.4.-21.5.

Za vas će biti od velike važnosti da tokom februara, bez obzira na sve što se bude dešavalo oko vas, zadržite fokus i usredsredite se na svoj unutrašnji impuls. Biće potrebno da, kao što već umete, stojite sa obe noge na zemlji, sačuvate snagu i verujete u sebe i svoje postupke. Ovaj mesec će vam dati puno razloga da budete srećni, ali će, takođe, imati zadatak da vas pripremi za izazove koji vam predstoje u sledećem. Na polju ljubavi očekuju vas i usponi i padovi, s tim da će nešto lakše biti slobodnim predstavnicima znaka. U prvoj polovini meseca neće postojati niko ko će vas zaintrigirati toliko da biste sa njim poželeli da uđete u vezu, međutim, imaćete nekoliko prilika za kratku avanturu, a od vašeg raspoloženja će zavisiti da li ćete neku od njih iskoristiti. Za to vreme, zauzete Bikove mučiće posledice teškog kvadrata između Marsa i Plutona. Ovaj aspekt doneće vam velike nevolje u odnosu sa voljenom osobom koja će imati razloga da posumnja u vašu iskrenost. Izvesno je da će mnogima prvu dekadu februara obeležiti svađe sa partnerom, dok će kod pojedinih doći i do raskida veze. Sredinom meseca, kada Mars bude ušao u vaše 1. polje, možete očekivati razvedravanje situacije na ljubavnom planu. Imaćete šansu da se pomirite sa partnerom i uspostavite harmoniju u emotivnom odnosu. Iniciraćete zajedničke izlaske i truditi se da svaki vaš susret učinite zanimljivim. Istovremeno, slobodni Bikovi mogu upoznati nekog s kim će odmah osetiti jaku uzajamnu privlačnost i sa ovom osobom će verovatno stupiti u vezu tokom druge polovine meseca. Kraj februara većini će doneti još veće zadovoljstvo ljubavnim aspektom života. Odnosi u vezama biće skladni, stabilni i ispunjeni strašću.


Blizanci 22.5.- 21.6.

Mlad Mesec u Vodoliji 4. februara, u vašem 9. polju, na neki način će opisati atmosferu celog perioda koji je pred vama, ili barem ono što ćete u njemu nastojati da postignete na ličnom nivou. Bićete usmereni ka dostizanju savršenstva misli, učenju i usavršavanju. Imaćete jaku potrebu da proširite svoje vidike, pa ćete se potpuno posvetiti onim oblastima svog interesovanja koje u vama bude najveću radoznalost i žeđ za znanjem. Poput prethodnog, i ovaj mesec će vam doneti puno lepih dešavanja na emotivnom planu. Trigon Venere i Urana i sekstil Merkura i Jupitera odigraće se 3. februara i vi ćete se, sa jedne strane uželeti romantike, a sa druge beskrajno dugih razgovora koje biste vodili sa nekim ko bi vam bio sličan. Zauzeti Blizanci prvu dekadu meseca iskoristiće tako što će inicirati nova dešavanja u ljubavnom odnosu. Dolaziće na razne kreativne ideje kako da vreme provedeno sa voljenom osobom učine što interesantnijim. Slobodni se u istom periodu mogu upustiti u avanturu koja će im na kratko prijati, ali neće biti ispunjenje njihovih očekivanja na emotivnom planu. Sedamnaestog februara, kada Venera bude formirala sekstil sa Neptunom, mnogi od njih će doći u situaciju da uđu u ozbiljnu vezu sa osobom koja će biti baš onakva kakvoj su se nadali. Isti aspekt povoljno će se odraziti i na one koji su u vezi, ili braku. Njihov odnos sa partnerom biće u znaku nežnosti i bliskosti i takav će ostati do kraja meseca. Biće i onih Blizanaca koji će u februaru ući u tajnu vezu sa nekim ko može biti zauzet, ili jednostavno neće želeti da se eksponira. Sam kraj meseca mogao bi da donese iznenađujuće pozitivan epilog ove priče.


Rak 22.6. - 22.7.

Ovaj mesec od vas će zahtevati da budete tolerantniji i više obratite pažnju na to kako drugi razmišljaju, ne bi li ste uspeli da izbegnete nesporazume u emotivnim, porodičnim i poslovnim odnosima. Tokom februara nećete se suočavati sa velikim problemima. Najveći neprijatelj biće vam vaša pojačana subjektivnost zbog koje često nećete moći da sagledate realno stanje stvari. Februar će mnogima pružiti šansu da unaprede postojeći emotivni odnos, ili da pronađu odgovarajuću osobu sa kojom bi mogli da uđu u vezu. Međutim, na tom putu susretaće se sa preprekama, za koje će uglavnom sami biti odgovorni. Početak meseca biće obeležen sukobima sa partnerom koji će vas optužiti da zanemarujete njegove potrebe. Sa druge strane, vi ćete smatrati da se on ne interesuje dovoljno za neka važna pitanja koja se tiču budućnosti vaše veze. Prelazak Venere u vaše polje braka i partnerstava 3. februara, smiriće situaciju, pa ćete vi i voljena osoba biti spremni da pokažete više razumevanja jedno prema drugom, što će povratiti harmoniju u vaš odnos. U istom periodu, slobodni Rakovi će imati neobičan susret sa osobom koja će im se dopasti na prvi pogled. Ipak, značajnijih dešavanja na emotivnom planu neće biti sve do 18. februara, kada će mnogi dobiti šansu za ulazak u ozbiljnu vezu sa nekim ko će deliti njihove stavove o ljubavi. Oni koji su u dugim vezama, najviše razloga za sreću imaće u trećoj dekadi februara, kada će konjukcija Venere i Plutona probuditi strast i začiniti njihov odnos sa voljenom osobom. Ostali Rakovi biće romantično raspoloženi do kraja meseca, ali će od njihove upornosti zavisiti da li i koliko će biti ispunjeni na emotivnom planu.


Lav 23.7.- 22.8.

Pred vama je period u kojem ćete želeti da budete što produktivniji. Puno toga ćete hteti da ostvarite, međutim moraćete da se naučite strpljenju i da sačekate pravi momenat da krenete u akciju. Prepreke na koje s vremena na vreme budete nailazili ipak neće poljuljati vaš optimizam. Na kraju meseca bićete zadovoljni, a na svemu što ste postigli moći ćete da zahvalite svom neuništivom entuzijazmu. Februar će biti veoma povoljan period za ljubav. Lavovima koji su u vezi, već u prvim danima meseca slede pozitivna dešavanja na emotivnom planu. Oni koji već izvesno vreme rade na potomstvu, sada mogu čuti vesti koje će ih obradovati. Drugi parovi osetiće uzajamnu potrebu da više vremena provode zajedno. I slobodni i zauzeti pripadnici znaka imaće želju da izađu iz kuće, pridruže se prijateljima u izlascima i prisustvuju brojnim kulturnim manifestacijama. Oni koji su još uvek sami, priželjkivaće promenu ljubavnog statusa, ali neće hteti da uđu u vezu sa bilo kim. Čak se mogu zainteresovati za nekog ko u početku neće obraćati puno pažnje na njih, ali neće hteti da odustanu od ove osobe jer će im se ona učiniti kao neko s kim bi mogi da iskuse nešto sasvim novo. Zauzetim Lavovima će dani oko 18. februara biti posebno lepi. Sekstil Sunca i Urana učiniće njihov odnos sa partnerom zanimljivijim i dinamičnijim, pa će imati utisak kao da su na početku veze. Oni koje značajni događaji na ljubavnom planu tokom februara budu zaobišli, neće biti nezadovoljni jer će im ovaj mesec omogućiti da zaista uživaju u svojoj slobodi.



Devica 23.8. - 22.9.

Februar će za vas biti mesec u kojem će se turbulentni dani smenjivati sa mirnijim. Vaše raspoloženje će takođe biti promenljivo, pa ćete se u tom duhu odnositi i prema svemu što vas bude okruživalo. Sigurno je da će vam u ovom periodu ljubav i osećaj sigurnosti prijati više nego inače jer će vam biti teško da sami uspostavite unutrašnji mir. Ipak, vaši najbliži neće uvek imati utisak da su vam potrebni. Prva polovina meseca vam neće doneti puno zanimljivosti na ljubavnom planu. Ukoliko ste slobodni, nećete pokazati interesovanje ni prema jednoj osobi koju u ovom periodu budete sreli, odnosno, upoznali. Zauzete Device koje žive u istoj zajednici sa partnerom, moći će da se pohvale prijatnom atmosferom u svom domu i skladnom odnosu sa voljenom osobom. Ostalim predstavnicima znaka koji su u vezi, početak meseca može biti ispunjen svađama koje će izazvati privremeno zahlađenje u odnosu sa partnerom. Druga polovina februara biće idealna za ljubavne susrete i to naročito period od 17. do 20. u mesecu. Slobodne Device mogu vrlo lako da se zaljube u nekog ko se za razliku od njih neće stideti da načini prvi korak. Pojedine će čak doći u situaciju da biraju između dve osobe potpuno različitih karaktera, da bi se na kraju odlučile za onu koja će uložiti više truda da ih osvoji. Za to vreme, Device koje su u vezi imaće sjajnu priliku da u svoj odnos sa voljenom osobom unesu više romantike i nežnosti. Oni koji su imali probleme u ljubavi, sada će biti u situaciji da ih lako reše i kraj meseca dočekaju u lepom raspoloženju.




Vaga 23.9. - 22.10.

Februar za vas neće biti lagan mesec. Teško ćete uspevati da održite ravnotežu između poslovnih obaveza i privatnog života. Pored toga, faliće vam da imate deo dana koji biste mogli da posvetite samo sebi. Međutim, iako ćete osećati pritisak, bićete u prilici da za kratko vreme postignete više nego što ste mislili da možete, zbog čega ćete biti jako zadovoljni na kraju meseca. U februaru ćete imati promenljivu sreću na ljubavnom planu, međutim, sigurno je da vam neće biti dosadno. Ukoliko ste u vezi, očekuje vas turbulentan početak meseca obeležen ozbiljnom svađom sa partnerom. Voljena osoba će smatrati da vam je posao preči od nje, a vi ćete, sa druge strane, biti uvređeni njenim nastupom, pa nećete ni pokušati da je razuverite. Trigon vaše vladarke Venere sa Uranom 3. februara donekle će smiriti situaciju, pa ćete sa partnerom moći normalno da razgovarate o problemima u vašem odnosu. Istovremeno, slobodne Vage imaće priliku da upoznaju jednu šarmantnu osobu koja će im se odmah svideti, međutim, neće im biti lako da je osvoje. Zauzeti će sredinom februara imati nove nevolje na ljubavnom planu. Partner će opet imati štošta da im zameri, ali oni ovog puta neće pružati otpor, već će želeti da što pre izglade nesporazum. Konjukcija Venere i Saturna 18. februara pomoći će im da u poslednjoj dekadi meseca uspostave skladniji odnos sa voljenom osobom. Sekstil Sunca i Urana istoga dana, slobodnim Vagama će dati šansu da se zbliže sa svojom novom simpatijom, dok će pojedini ući u vezu sa bivšim partnerom.


Škorpija 23.10.- 22.11.

Biće ovo mesec u kojem ćete konstantno negde morati da žurite. Imaćete puno poslovnih obaveza, ali i dešavanja na privatnom planu. Dolazićete u kontakt sa raznim ljudima sa kojima ćete ostvariti nova poznanstva. Neka od njih pokazaće se dragocenim za razvoj vaše karijere, dok će druga obogatiti vaš društveni i emotivni život. Tokom februara, većina Škorpija biće zadovoljna razvojem događaja na emotivnom planu. Venerin ulazak u znak Jarca 3. dana u mesecu, imaće pozitivno dejstvo, pre svega na ljubavni život slobodnih predstavnika znaka, ali će i zauzetim Škorpijama popraviti kvalitet odnosa sa voljenom osobom. Ako ste u vezi, sada ćete poželeti da se više družite sa svojim partnerom. Komunikacija i razumevanje sa njim biće na zavidnom nivou. Vodićete duge i zanimljive razgovore, planirati putovanja, izlaziti i zabavljati se u društvu zajedničkih prijatelja. Slobodne Škorpije će u prvoj dekadi meseca zaintrigirati osoba koju često sreću, međutim, u ovom periodu neće ostvariti značajniji kontakt sa njom. Umesto toga, moguće je da se upuste u kratku avanturu sa nekim ko je bio uporan u nameri da ih osvoji. Zauzeti će u drugoj polovini februara uneti malo više romantike u odnos sa voljenom osobom i u tom raspoloženju će dočekati i kraj meseca. Slobodni će najzad imati priliku da se bolje upoznaju sa svojom novom simpatijom, ali neće hteti da požuruju stvari. Do kraja februara njihova osećanja će se produbiti, pa će poželeti da sa ovom osobom uđu u vezu.


Strelac 21.11.- 21.12.

Većina Strelčeva će se tokom ovog meseca truditi da sebi obezbedi veće prihode i ostvari bolji rejting na radnom mestu. To im, međutim, neće tako lako poći za rukom, pa će se u nekim trenucima više okretati ljubavnom planu koji će biti pun sadržaja. Bez obzira o kojoj sferi života se radi, okolnosti će ih često primoravati da izađu iz svoje zone komfora, ali će zbog toga doći u situaciju da nauče nešto novo o sebi. Februar će biti mesec u kojem će slobodni predstavnici znaka moći da se pohvale uzbudljivim ljubavnim životom. Zauzeti će, sa druge strane, uživati u opuštenoj atmosferi koja će pratiti njihov odnos sa partnerom. Već u prvim danima februara, Strelčevi koji su u vezi, odlično će se zabavljati u društvu voljene osobe, s kojom će, pre svega, biti prijatelji. Iako prisutna, strast u ovom momentu neće biti dominantna u njihovom emotivnom odnosu. Oni koji su slobodni, najpre će se suočiti sa manjim razočarenjem jer neće uspeti da osvoje osobu koja im se dopada. Međutim, ubrzo će se oporaviti i biti spremni za nove izazove. Prilika za avanturu imaće tokom celog februara, a naročito će biti voljni da ih iskoriste u drugoj polovini meseca kada će najverovatnije ući u otvorenu vezu sa osobom sa kojom se poznaju preko posla. Zauzeti će u ovom periodu više boraviti kod kuće i pozabaviti se intimnom sferom svoje veze. Održavaće veoma skladan odnos sa partnerom koji će retko šta moći da pokvari. Poslednjeg dana februara Sunce i Mars obrazovaće sekstil, koji će kod Strelčeva podsticati osećaj zaljubljenosti, pa se tako njihove “veze bez obaveze” mogu pretvoriti u nešto više.



Jarac 22.12.- 19.1.

U toku ovog meseca imaćete priliku da prepoznate prednosti suptilnijeg nastupa u kontaktu sa ljudima. Izgubićete na grubosti i postati pristupačni i otvoreni prema svojoj okolini. Ova promena doneće vam uspeh u poslu, ali i veću popularnost među kolegama, prijateljima i poznanicima. Počećete da volite sebe na način na koji se to vidi spolja, zbog čega će vas i drugi zavoleti više. Ako ste u vezi, ovaj mesec vam neće lepo početi jer ćete se u prvih par dana puno svađati sa partnerom. Postepeno smirivanje situacije moći ćete da očekujete počev od 3. februara kada Venera bude ušla u Jarca i vaše prvo polje. Do sredine meseca ni vi ni voljena osoba nećete biti naročito naklonjeni romantici, ali ćete barem moći da se nadate mirnijoj atmosferi u vezi. Sa druge strane, slobodnim Jarčevima će trigon Venere i Urana obeležiti prvu dekadu meseca. U tom periodu mogu se nadati interesantnom poznanstvu sa osobom koja može biti zauzeta, ali koja neće kriti svoje simpatije prema njima. Neki će odoleti iskušenju, dok će se drugi upustiti u avanturu za koju čak postoji mogućnost da kroz izvesno vreme pređe u nešto više. U nastavku februara slobodni će imati priliku da započnu ozbiljnu vezu sa nekim ko će ih potpuno očarati i odgovarati im kako na fizičkom, tako i na mentalnom nivou. Zauzeti će tokom druge polovine meseca želeti da poboljšaju odnos sa svojim partnerom i u njega unesu više nežnosti i topline. Takođe se u ovom periodu mogu nadati boljem razumevanju sa voljenom osobom. Jarčevi koji treću dekadu februara dočekaju sami, moći će da se upuste u još jednu, kratku, ali veoma uzbudljivu, avanturu.


Vodolija 20.1.- 19.2.

Može se reći da će vama 2019. godina zvanično početi 4. februara sa mladim Mesecom u vašem znaku koji će vas motivisati da kod sebe nešto promenite, pa i da sagledate svoj život iz drugačijeg ugla. Mnogi se mogu osetiti revitalizovanim, a svi će manje, ili više zračiti optimizmom i postati željni novih uzbuđenja.
Vodolije koje su u vezi održavaće stabilan odnos sa voljenom osobom tokom prve dekade februara. Slobodni pripadnici znaka imaće puno prilika za ulazak u vezu, a prva će im se ukazati već 3. u mesecu kada njihovi prijatelji budu pokušali da ih spoje sa nekim ko im se ipak neće dopasti. Nova šansa, a možda i dve, ukazaće im se 8. februara na nekoj zabavi, kada će verovatno popustiti pred šarmom jedne osobe. Zauzete Vodolije će sredinom meseca prilagoditi svoj tempo voljenoj osobi. Okrenuće se partnerovim potrebama i želeće da mu udovolje, mada će i dalje biti zainteresovane za aktivno provođenje vremena i druženje sa zajedničkim prijateljima. Osamnaestog februara slobodni će ponovo imati priliku da uđu u vezu, ovog puta sa jednom zanimljivom, ali nepredvidljivom osobom sa kojom će se sve brzo odvijati. Ipak, tek na kraju meseca imaće jasnu predstavu onoga što žele na ljubavnom planu, pa će u tom trenutku i doneti odluku sa kim žele da ostanu. Sekstil Sunca i Marsa poslednjeg dana februara, obradovaće i one Vodolije koje su već u vezi, tako što će u njihov odnos sa partnerom uneti više strasti i uzbuđenja.


Ribe 20.2.- 20.3.

U mesecu koji je pred vama nastojte da oko sebe okupite ljude koji vam prijaju i čine dobro, a oslobodite se onih koji u vama podstiču negativna osećanja. Vodite računa kome se bezgranično dajete jer će vam biti potreban neko ko će umeti da vam uzvrati istom merom. U procesu upoznavanja i povezivanja sa svetom koji vas okružuje, trudite se da ne zapostavite onaj vaš unutrašnji. Ako ste slobodni, početkom februara sekstil između Merkura i Jupitera najavljuje vam ulazak u tajnu vezu sa osobom sa posla koja može biti zauzeta. Ribe koje su u vezi, prve dane meseca provodiće u lepom raspoloženju. Osetiće pojačanu strast u odnosu sa partnerom, pa će se prepustiti čulnim užicima. Drugu dekadu februara i prvima i drugima obeležiće češći izlasci sa prijateljima. Slobodni predstavnici znaka pitaće se da li u njihovom odnosu sa jednom osobom postoji nešto više od drugarstva. Priliku da to saznaju imaće krajem druge i početkom treće dekade meseca. Ribe koje su u dužim vezama ovaj period će iskoristiti da se ponovo zbliže sa voljenom osobom. Konjukcija Merkura i Neptuna doneće im, osim potrebe za romantikom, i dozu kreativnosti, pa će svoj odnos sa partnerom hteti da osveže nekim novim sadržajima. Oko 23. februara Ribe koje još uvek budu slobodne, opredeliće se za ulazak u vezu sa veoma privlačnom osobom s kojom će stupiti u kontakt preko društvenih mreža, odnosno, zajedničkih prijatelja. Pojedini će krajem meseca započeti tajnu romansu koja će imati izglede da se kroz izvesno vreme pretvori u ozbiljnu vezu.

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>