Svet

Region

The Haunting of Hill House: Prva sezona bez mane! (VIDEO)

"The Haunting of Hill House" je nova Netflix horor serija. Pravljena je prema knjizi od Shirley Jackson iz 1959. godine istog imena. Prva sezona je bez mane, a sastoji se od 10 epizoda i izašla je 12. oktobra 2018. godine. 

The Haunting of Hill House: Prva sezona bez mane! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Serija se proteže kroz nekoliko vremenskih razdoblja, a fokusira se na veliku porodicu opterećenu raznim ličnim problemima ali i demonima. Svaka epizoda se malo više posvećuje jednom od glavnih likova, iako su uvek i ostali uključeni. Jako su dobro napravili ta različita vremenska razdoblja, gde u jednom trenutku vidimo likove kao decu, dok ih u drugom vidimo kao odrasle. Nešto poput drugog dela filma IT. 

Glumci u oba vremenska razdoblja su odlično odglumili i upravo su tako (prošlost-sadašnjost) uspeli dati dubinu likovima i povezali ih sa gledaocima, koji su kao i sama serija odlični i svaki na svoj način, vrlo zanimljivi.

Scenario je vrhunski napisan, tako da se ne mora oslanjati samo na ‘jump scare’ scene ili na neke scene pune krvi i gađenja kako bi stvorio osećaj horora i nelagode. Uvek može i zna iznenaditi, pa tako baš kad mislite da ste sigurni i da se neće ništa strašno dogoditi, serija vas vrlo brzo razuveri, dok vas ostatak uvek drži napetima i na rubu – stolice, kreveta, srčanog...

Što se tiče horor aspekta, serija ima sve. Od samog početka, pa do kraja je jeziva. Čak i u nekim blažim, običnim trenucima je taj osećaj jeze prisutan. Takođe u svakoj epizodi ima i po nekoliko scena koje će vam danima (noćima) ostaviti more.

Ambijent serije je takođe odličan, pogotovo opsednuta kuća i posed na kome se nalazi. Ima taj preko potreban opsednuti izgled, bilo da je dan ili noć.

Ova prva sezona serije "The Haunting of Hill House" je bez ikakvih mana i vrlo verojatno najbolja nova serija prošle godine. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/SvetFilma

Povezane vesti:


>