Ostalo

Smeno

Google povlači Google plus za korisnike ličnih naloga!

Google povlači Google plus za korisnike ličnih naloga 2. aprila 2019. godine. Izdali su saopštenje koje možete pročitati u daljem tekstu i informisati se deatljnije i na vreme o čemu se tačno radi.

Google povlači Google plus za korisnike ličnih naloga! Screenshoot/Youtube



U decembru 2018. smo objavili odluku o povlačenju Google+ za ličnu upotrebu u aprilu 2019. usled slabog korišćenja i izazova uključenih u održavanje uspešnog proizvoda koji ispunjava očekivanja korisnika. Želimo da vam se zahvalimo što ste bili deo Google+ i da navedemo sledeće korake, uključujući to kako da preuzmete slike i drugi sadržaj.

Vaš Google+ nalog i Google+ stranice koje ste napravili ćemo 2. aprila povući i početi da brišemo sadržaj sa Google+ naloga za ličnu upotrebu. Pored toga, izbrisaćemo slike i video snimke sa Google+ koje imate u Arhivi albuma i vaše Google+ stranice. Možete da preuzmete i sačuvate sadržaj, ali obavezno to uradite pre aprila. Imajte na umu da nećemo izbrisati slike i video snimke koji imaju rezervne kopije u Google slikama.

Proces brisanja sadržaja sa ličnih Google+ naloga, Google+ stranica i iz Arhive albuma trajaće par meseci, pa taj sadržaj može da se prikazuje u tom periodu. Na primer, korisnici će možda i dalje videti delove svog Google+ naloga preko evidencije aktivnosti, a određeni sadržaj sa Google+ za ličnu upotrebu može da bude vidljiv G Suite korisnicima dok ne bude izbrisan Google+ za ličnu upotrebu.

Već 4. februara više nećete moći da pravite nove Google+ profile, stranice, zajednice ni događaje. 

Ako ste vlasnik ili moderator Google+ zajednice, možete da preuzmete i sačuvate podatke za svoju Google+ zajednicu. Od početka marta 2019. biće dostupno još podataka za preuzimanje, uključujući autora, telo i slike za svaki post u javnim zajednicama. 

Ako se na sajtove i u aplikacije prijavljujete pomoću dugmeta Google+ prijavljivanje, to dugme će prestati da funkcioniše u narednim nedeljama, ali u nekim slučajevima može da bude zamenjeno dugmetom Prijavljivanje preko Google-a. I dalje ćete moći da se prijavljujete pomoću Google naloga gde god vidite dugme Prijavljivanje preko Google-a. 

Ako ste Google+ koristili za komentare na svom sajtu ili drugim sajtovima, ova funkcija će biti uklonjena iz Blogger-a do 4. februara, a sa drugih sajtova do 7. marta. Od 2. aprila 2019. ćemo početi da brišemo sve Google+ komentare na svim sajtovima. 

Ako koristite G Suite, Google+ za vaš G Suite nalog ostaje aktivan. Pored toga, uskoro očekujte novi izgled i nove funkcije. 

Svi mi iz Google+ tima vam se zahvaljujemo što ste Google+ učinili tako posebnim. Zahvalni smo talentovanim grupama umetnika, autorima zajednica i stručnjacima kojima je Google+ bio dom. Ne bi bio isti bez vaše strasti i posvećenosti.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>