Zdravlje

Ljubav & Sex

Piletina, riba i krompir spremljeni na ovaj način vode u preranu smrt!

Čak i mala količina može da naudi vašem zdravlju. Piletina, riba i krompir spremljeni na ovaj način vode u preranu smrt! O štetnom uticaju preteranog konzumiranja pržene hrane naveliko se godinama piše i istražuje, pa je veliki i broj dokaza o njenoj štetnosti.

Piletina, riba i krompir spremljeni na ovaj način vode u preranu smrt! Svet PlusSvakodnevno konzumiranje ovakve hrane vodi ka većem riziku od razvoja dijabetesa, srčanih bolesti i gojaznosti. Neki možda misle da ako jedu ovu hranu u malim količinama svakog dana, da ne može da im naškodi. Ipak, istraživači su otkrili da i male količine mogu da dovedu do prerane smrti uzrokovane kardiovaskularnim problemima.

Naučnici sa univerziteta u Ajovi i Vašingtonu su objavili studiju u medicinskom časopisu BMJ u kojoj su istraživali kako svakodnevno konzumiranje pržene hrane utiče na žene u postmenopauzi. straživanje je sprovedeno na 100.000 žena starosti od 50 do 79 godina. Ove žene su u istraživanje uključivane od 1993. do 1998. godine i sve ovo vreme, 31.588 žena je umrlo. Njih 9.000 je umrlo od posledica srčanih oboljenja, 8.000 od raka.

Naučnici su procenjivali koliko su one u svojoj ishrani koristile prženu hranu poput pržene piletine, ribe i krompira.

Kada su uporedili životni stil ovih žena i njihove navike u ishrani, ustanovili su da svakodnevno konzumiranje pržene hrane vodi u preranu smrt.

Ako svakog dana jedete jednu ili više porcija pržene piletine to će rezultirati povećanjem verovatnoće prerane smrti od bilo kog uzroka za 13 odsto, a povećan rizik od smrti od kardiovaskularnog oboljenja za 12 posto.

Ni pržena riba nije ništa bolja opcija. Naime, ako svakodnevno jedete prženu ribu, imaćete sedam posto veće šanse od prerane smrti iz bilo kog razloga i 13 posto šansi više od smrti uzrokovane srčanim problemima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>