Ljubav

Style

Zašto muškarci gledaju druge žene čak i ako imaju dobre veze!

Rešena je misterija! Zašto muškarci gledaju druge žene čak i ako imaju dobre veze! Gotovo svaki muškarac na svetu će se okrenuti za drugom ženom čak i kada se trudi da to ne radi. Pažnja za žene iz okruženja je uvek budna što naučnici objašnjavaju kao dejstvo nekoliko faktora.

Zašto muškarci gledaju druge žene čak i ako imaju dobre veze! Svet Plus




Stvar je u testosteronu

Muškarci će ženu pogledati instinktivno, a tek kasnije razmisliti o tome šta rade. Testosteron utiče na njihov mozak koji percipira potencijalni plen, a njihove oči jednostavno moraju da pogledaju. Nakon toga se javlja razum i muškarac se vraća u normalno stanje, ali šteta je učinjena - već je pogledao.


Stvar je i estetike

Žene vole da gledaju lepe stvari, a muškarci nisu ništa drugačiji. Odmeriće lepu ženu jer vole da uživaju u lepim prizorima, ali to ne znači da zbog toga ne vole svoju devojku. Žene na sličan način uživaju u lepim prizorima, ali kod njih je najčešće reč o cipelama.


Tu je i faktor ljubomore

Muškarac koji se ne oseća dovoljno privlačno ponekad će namerno pred svojom devojkom gledati druge žene samo zato da bi dobio reakciju. Na taj način privlače pažnju, a kasnije uživaju u ljubomori svoje drage.

Viber

Autor: O.J
Izvor: esquire.rs

Povezane vesti:


>