Region

Svet

Region

In memoriam: Miodrag Radovanović Mrgud na RTS-u Dosije 128!

In memoriam: Miodrag Radovanović Mrgud na RTS-u "Dosije 128"! Radnja ovog televizijskog filma smeštena je u Beogradu, rodnom gradu pisca scenarija Velimira Lukića, šezdesetih godina prošloga veka. 

In memoriam: Miodrag Radovanović Mrgud na RTS-u Dosije 128! Promo



Povodom smrti velikog srpskog glumca Miodraga Radovanovića Radio-televizija Srbije, 16. januara na programu RTS 1 sa početkom od 13.45 časova, emituje televizijski film iz vlastite produkcije „Dosije 128“ u kojem je Radovanović ostvario jednu od svojih značajnih uloga za našu kuću. Film je snimljen 1998. godine prema scenariju Velimira Lukića i u režiji Petra Cvejića.

Radnja ovog televizijskog filma smeštena je u Beogradu, rodnom gradu pisca scenarija Velimira Lukića, šezdesetih godina prošloga veka. Bilo je to vreme Saveza komunista i partijske discipline u kojem je slobodno mišljenje i slobodno ponašanje pojedinaca predstavljalo jeres.

Ovo je drama o političkom obračunu, o metamorfozi visokih intelektualaca spremnih da učine sve ne bi li se dodvorili vlasti i zadržali svoje privilegije. U isto vreme – ovo je i jedna ljubavna priča koja, u političkim okolnostima koje je prate, biva zloupotrebljena upravo zbog onih dobro poznatih viših ciljeva.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>