Zdravlje

Ljubav & Sex

Aronija, najzdravija biljka na svetu!

Zaustavlja dijareju, usporava starenje, stimuliše rad jetre, ubija ćelije raka! Efikasno pročišćava ljudski organizam od štetnih stvari i teških metala i zato je korisna preventiva protiv malignih oboljenja. Aronija, najzdravija biljka na svetu!

Aronija, najzdravija biljka na svetu! Svet PlusMnoge studije su pokazale da aronija ima i antikancerogeno delovanje, jer u velikom procentu “ubija” maligne ćelije tumora mozga, pluća, dojke, debelog creva i jetre.

Kao izuzetan antioksidans, aronija sprečava stvaranje slobodnih radikala i “napad” na zdrave ćelije u telu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprečavajući razvoj hroničnih bolesti. Potiče iz Severne Amerike, odakle je i došla u Evropu.

Severnoamerički domoroci koristili su aroniju kao hranu i lek. S obzirom na to da je ona eliminator teških metala iz ljudskog organizma, mnogi je smatraju i lekom protiv popularnih “chemtrailsa” ali i teških metala koji se unose vakcinom u organizam.

Prema ORAC i TEAC standardima, aronija ima najveće antioksidativno delovanje od svih bobičastih i orašastih voćki.

Bogata je antioksidansima, flavonoidima, mineralima u tragovima, folnom kiselinom i vitaminima B, C i E. Zbog visokog udela antioksidanata i vitamina C i E, aronija deluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno.

Aronija je bogata antioksidantom antocijanom koji jača imunitet, smanjuje rizik od raka i usporava starenje.

Aronija blagotvorno deluje na rad želuca. Stimuliše rad štitne žlezde, pa se posebno preporučuje osobama sa hipotireozom. Aronija sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti. Ovo voće snižava visok pritisak i holesterol i podstiče proizvodnju dobrog holesterola. Aronija stimuliše rad jetre, pomaže kod žučnih kamenaca i upala žučnog mehura. Blagotvorno deluje i na naš probavni sistem – smiruje grčeve i bolove u crevima, smanjuje upalu sluzokože creva i zaustavlja proliv.

Ovo voće možemo pronaći u mnogim proizvodima za mršavljenje, jer pomaže u održavanju idealne telesne težine.

Aronija je i efikasan lek protiv gojaznosti, tumora ili radioaktivnog zračenja. Pre početka bilo kakve terapije, konsultujte se sa vašim lekarom ili farmaceutom.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>