Ostalo

Smeno

Dan koji slobodno može da ponese naziv DAN SMRTI!

Nedelja, 6. februar dan je koji slobodno može da ponese naziv "dan smrti". Naime, na taj datum je najveći stepen smrtnosti u poslednjih 12 godina.

Dan koji slobodno može da ponese naziv DAN SMRTI! Svet PlusU periodu od 2005. do 2017. godine, 6. februara u proseku je umrlo 1.732 osobe, što je 25 odsto više od ukupnog dnevnog proseka koji iznosi 1.387 smrtnih slučajeva dnevno. Zanimljivo je i da je, prema analizi podataka odeljenja za nacionalnu statistiku svih deset najčešćih dana kada ljudi umiru smešteno u prve dve nedelje ili u poslednju nedelju u godini.

Vremenske (ne)prilike i hladnoće gotovo sigurno pridonose tome, a februar je najčešće, uz januar, najhladniji mesec u godini.

Slabiji imunološki sistem zbog vremenskih uslova može ljude učiniti ranjivijima na infekcije i bolesti koje mogu rezultovati smrtnim slučajevima. Nasuprot tome, istraživanje je pokazalo da je 30. jul datum kada je najmanje verovatno da ćete umreti jer je prosek tada 1.208 smrtnih slučajeva, 13 odsto manje od dnevnog proseka.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>