Ostalo

Sme�no

Preukusni Prstići sa sirom! (VIDEO)

Specifičnog su ukusa, odlične grickalice na svakom stolu, bilo za doručak ili večeru. U pitanju su zaista preukusni "Prstići sa sirom"! 

Preukusni Prstići sa sirom! (VIDEO) Screenshoot / Youtube



Neće vam biti potrebno puno vremena, a sigurno ćete biti zadovoljni i vi vaši ukućani. Potrebno vam je 300ml mleka, 100 grama maslaca, 500 grama glatkog brašna, 7 grama suvog kvasca, 7, 5 grama soli, 5 grama šećera, malo sirća, još malo mleka za premazivanje, kačkavalj po ukusu.

- U mleko narezati maslac. Kada zakuva maknuti sa vatre i ostaviti da se hladi. Mora biti mlako.
- U brašno dodati suvi kvasac, so i šećer pa sve dobro promešati.
- U posebnu posudu izliti sada već mlako mleko i dodati (sirćet)
- Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo. Suzdržite se od dodavanja još brašna od navedenog u popisu sastojaka, jer prstići mogu biti žilavi kada budu gotovi. Biće oni ukusni ali nije to ono što očekijete.
- Testo ostaviti pokriveno da se diže 45 minuta.
- Nakon tog vremena, testo premesiti pa podeliti na 4 jednaka dela.
- Kako je prikazano u video receptu napraviti oblike prstića.

Poslagati na papir za pečenje pa premazati sa malo mleka i ostaviti da se diže pola sata. Nakon isteka vremena rasporediti preko prstića malo rendanog sira. Neki topivi koji bi inače koristili za pizzu. Peći 20 minuta na 200 C. Kako svaka rerna drugačije peče, prilagodite dužinu svojoj rerni, čije grejače najbolje poznajete. 

I prstići sa sirom su gotovi! Premazati sa malo ulja radi sjaja i ukusa pa poslužiti. Odlični su i drugi dan ako ih ohlađene barem pokrijete. 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/ Sašina kuhinja

Povezane vesti:


>