Zdravlje

Ljubav

Dijeta za skidanje masnih naslaga!

Nema osobe koje bar jednom u životu nije držala neku od svetski poznatih dijeta. Jedno vreme je bila popularna dijetna ishrana sa kupusom. Već sledeći mesec svi su se zaklinjali u onu sa jajima, zatim sa jogurtom, pa sa viršlama. Dijeta za skidanje masnih naslaga! 

Dijeta za skidanje masnih naslaga! Svet Plus



Jeste li znali da postoji dijeta uz koju možete izgubiti i 10 kg za 10 dana, a dozvoljeno vam je jesti čak i biftek? Čuvena liposukcijska ishrana dopušta i ovakve kalorijske ispade! Nakon restriktivnog razdoblja kreće se na dugoročni plan kojim ćete imati vitko telo godinama. Njen tvorac, bosanski nutricionista i dijetetičar Kenan Mandra uspeli su sa ovom dijetom skidati čak četrdeset kilograma. Iz tih razloga je zaključio ovaj revolucionarni način prehrane podeliti sa svetom.

Uz poštovanje osnovnih pravila koja su potrebna, postojanost i odlučnost. Suzana Mančić, Željko Samardžić, Ana Nikolić i Saša Matić samo su neke od slavnih ličnosti koje su uspele smršati uz Kenanove savete. U nastavku teksta pročitajte šta je liposukcijska ishrana i predlog jelovnika. Otkrijte šta je važno u celoj ovoj priči o skidanju kilograma i šta se sme grickati između obroka. 

Za 10 dana možete izgubiti čak 10 posto svoje prvobitne mase. Ishrana je bazirana na namirnicama bogatim proteinima i mastima. U ishrani se uvode visokokvalitetne aminokiseline prirodnog porekla.

Ovom dijetom se kontroliše i apetit i osećaj gladi. Najgore što nakon liposukcije možete učiniti, vratite se starim lošim navikama.Tako će se masnoće oko struke i kilograma ponovno vratiti u kratkom roku. Transformacija tela na prirodan način – Noninvazivna liposukcija. Najčešći uzroci oboljenja su metabolički poremećaji, slabo varenje, emocionalno prejedanje, hormonski poremećaji, fizička neaktivnost, bolest … Masne naslage kod žena se pretežno talože na butinama, stomaku i pojasu. Posledice gojaznosti nisu bile nimalo bezazlene. Uglavnom se javlja povišeni krvni pritisak, dijabetes, problemi sa zglobovima … Kenanova liposukcijska ishrana naglašava smanjenje telesne mase i lošeg holesterola.Uz ovakvu dijetu reguliše se i nivo šećera u krvi što je posebno važno osobama koje pate od dijabetesa.

 Redovna liposukcijska ishrana izgleda ovako:

Doručak: lipo napitak i crna kafa. 
Ručak: bareno povrće, brokoli, tikvice i tako, krompir je pun skroba i nije baš preporučljiv. Više: belo meso na žaru, dva fileta, malo barenog povrća ili salata. 

Druga faza: Jelovnik za stabilizaciju i održavanje telesne mase. 


Primer jelovnika: 

Doručak: jedno jaje sa slaninom ili šunkom i dvopek od beskvasnog hleba. 

Ručak: grilovana piletina sa tikvicama + supa od povrća. Više: riba i zelena salata + šolja zelenog čaja sa limunom. 


Liposukcijska ishrana dopušta i nedozvoljene namirnice. Namirnice koje morate potpuno izbaciti iz ishrane su one koje sadrže visokokalorične ugljene hidrate i previše skroba. Izbegavaju se i rafinisana biljna ulja, a nije preporučljivo jesti ni margarin. Bombone, gazirana pića, med, marmelada i još mnogo toga je zabranjeno.

Čokolada je strogo zabranjena. Ne zaboravite, šećer je najgori za vašu liniju! Ovaj ultimativni dijetalni tretman dopušta jaja, ribu, meso, sireve … Što se tiče masnoće dozvoljeno je ektradevičansko maslinovo, laneno ulje ili neko drugo. Koristite meso iz domaćeg uzgoja i jaja od domaćih koka! Jedite što više celera, spanaća, karfiola, kelja i kelerabe. Prepuni su zdravih sastojaka. 

Uz ovu zdravu ishranu piju se dalje lipo napici. Osnovna pravila liposukcijske dijeta za mršavljenje, ujutru se na prazan stomak popije topla limunada. Obavezno je popiti bar 2 litre vode dnevno radi hidratacije organizma. U međobrocima se smeju piti samo nezaslađeni napici. Mogu biti i neki laksativni čajevi ili čaj od rastavića, morača i kima za probavu.Neinvazivna liposukcijska ishrana je dijeta koja ne dopušta konzumiranje slatkiša između obroka. 

Večera se između 18h i 22h! Alkohol se u ovoj dijeti ne preporučuje! 

Liposukcijska večera treba biti laganija i ona se temelji na proteinima. Dakle, neko meso, samo ili u kombinaciji sa salatom. Možda neka pileća salata sa kikirikijem,omlet … Za ručak neka vaš izbor bude pileći ražnjići, oslić u foliji sa belim vinom i limunom, riblje pljeskavice, piletina u sosu od kokosa …  Liposukcijska večera treba biti laganija i ona se temelji na proteinima. Dakle, neko meso, samo ili u kombinaciji sa salatom. 

Za ručak neka vaš izbor bude pileći ražnjići, oslić u foliji s belim vinom i limunom, riblje pljeskavice, piletina u sosu od kokosa … Šenka u sosu od šampinjona su isto pun pogodak po mišljenju nutricioniste Kenana. Liposukcijska večera treba biti laganija i ona se temelji na proteinima. Dakle, neko meso, samo ili u kombinaciji sa salatom.Možda neka pileća salata s kikirikijem.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>