Region

Svet

Rambo Amadeus: Rijaliti program razara naše mentalno zdravlje

Rambo Amadeus, alijas Antonije Pušić, ima svoje resko mišljenje o muzici, zvezdama, folku... „Divim se svakoj narodnoj pevačici koja je u stanju da se obuče pristojno, a ne kao jeftina kurva s ulica Čikaga. Mada je svesna da će joj zbog toga honorari biti manji, odlučuje se za pristojnost."

Rambo Amadeus: Rijaliti program razara naše mentalno zdravlje



"Te žene su umetnički i moralni velikani. Divim se i fudbalerima koji na Svetskom prvenstvu, mada su ga dobili dajući gol u poslednjem minutu, ostaju pristojni. Ne skidaju se goli do pojasa i ne pokazuju animalne reflekse. Za poštovanje su i dnevni listovi koji na naslovnim stranama nemaju opise besramnih rabota i ujdurmi sa ljudskog taloga, mada su svesni da im je zbog toga tiraž neuporedivo manji. Pošto nemamo zakon o mentalnom zagađivanju, koji bi sprečio da naša deca budu izložena tom pogubnom uticaju, prepušteni smo dobroj volji retkih pojedninaca koji se odlučuju na suzdržavanje. Radiodifuzna komisija morala bi da ima dublja i šira ovlašćenja, do vrha države. Toplo bih pozdravio njihovu strogost da bez milosti stavljaju katanac na brave mentalnih zagađivača.”

Zvali su vas često u rijalitije. Šta mislite o tom fenomenu jeftine zabave?
"Umesto da se od rijalitija napravi edukativan program, da se ljudi uče kako lepo da žive, misle svojom glavom i da budu srećni, sistematski im se nudi moralna i intelektualna propast koja kulja iz tog brloga nerada. Da sam direktor Radiodifuzne agencije, lupio bih šakom o sto i zabranio taj, naizgled, naivan program koji razara mentalno zdravlje ljudi. „Survajver“ se donekle izdiže po dostojanstvu i pristojnosti protagonista, mada bi i on morao da pretrpi ozbiljne izmene sadržaja..."

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>