Ostalo

Sme�no

Vanilice, recept naših baka proglašen za najbolji na svetu!

Vanilice,sitni mirišljavi kolači idealni za ove praznične dane i još bolji kada odstoje par dana. Recept naših baka proglašen je za najbolji na svetu!

Vanilice, recept naših baka proglašen za najbolji na svetu! Screenshoot / Youtube



Sitni kolači vanilice u mnogima bude sećanja na detinjstvo i bakinu kuhinju, a 2015. godine izglasane su i za najbolji sitni kolač na svetu!  Evo kako se prave tradicionalne vanilice!

Potrebno je:

100 gr vanilin šećera u prahu
250 grama masti
200 gr kristal šećera
1 jaje
2 žumanca
sok od jednog limuna
1 kašičica rendane limunove korice
200 grama mlevenih oraha
500 gr brašna
Džem po želji


Priprema:

U činiju pomešajte mast sa šećerom i mutite dok ne dobijete kremastu masu. U umućeno jaje, žumanca i limunov sok dodajte orahe i brašno i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Dobijeno testo ostavite da prenoći. Sutradan, razvijte testo na oko pola cm na dobro pobrašnjenoj radnoj površini, a zatim pomoću male modle vadite oblike i ređajte ih u pleh. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 12 minuta, dok ne pobele, a zatim ih pustite da se ohlade. Kada dostignu sobnu temperaturu, namažite svaki keksić džemom i poklopite drugim keksićem.

Svaki  kolačić uvaljajte u vanilin šećer. Kolač možete služiti i dva, tri dana nakon pečenja jer su zaista fantastični i kada odstoje. Prijatno!
 

Da li ste znali da postoji pametni kolač?!

Preukusni Prstići sa sirom! (VIDEO)

 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>