Region

Svet

Region

Završena prva faza snimanja novog TV filma - O životu i o smrti!

Ovih dana završena je prve faza snimanja TV filma “O životu i o smrti” u produkciji  Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa Radio-televizije Srbije.  TV film, prema scenariju Predraga Perišića i u režiji Predraga Velinovića, baziran je na tragičnom događaju bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije u aprilu 1999. godine i, iako ne predstavlja dokumentarno uobličavanje ove pojedinačne i kolektivne traume, kroz formu igranog omnibusa, predstavlja svojevrsnu posvetu žrtvama.  

Završena prva faza snimanja novog TV filma - O životu i o smrti! Promo


 
TV film “O životu i o smrti” obuhvata pet fiktivnih priča koje povezuju naizgled nepovezane grupe junaka čije će se životne putanje, igrom različitih okolnosti, ukrstiti u noći bombardovanja zgrade Radio televizije Srbije. Mlada porodica koja čeka prinovu, majka i ćerka koje pokušavaju da prevaziđu uzajamnu otuđenost, mladić i devojka koji jedno u drugom pronalaze nadu i utehu - samo su neke od priča u kojima mikro drame naizgled običnog svakodnevnog života uhvaćenog u jednom sudbonosnom danu, i na jednom mestu, postaju deo veće panorame o životu i o smrti.  
   
Autor scenarija, Predrag Perišić, renomirani dramski pisac, scenarista i profesor filmskog i TV scenarija, poznat je i po svom dugogodišnjem radu dramaturga i urednika u Radio televiziji Srbije. Perišić je autor i scenarista više desetina emisija i serija koje su obeležile istoriju RTS-a, između ostalih, šou programa „Obraz uz obraz“, „Maksimetar“ i nagrađene igrane TV serije „Policajac sa Petlovog brda“, a poznat je i po svojim scenarijima za kultne filmove  „Ljubavni život Budimira Trajkovića“, „Rad na određeno vreme“, „Happy end“, „Nije lako sa muškarcima“ i „Senke uspomena“.



Opus reditelja Predraga Velinovića obuhvata nagrađivane filmove „Senke uspomena“, „Volim te najviše na svetu“, „Motel Nana“, a u bogatu tradiciju TV drama i TV filmova Radio televizije Srbije spadaju i njegova ostvarenja „Lakši slučaj smrti“, „Dvoboj za troje“ i „Zajedničko putovanje“. 

Neke od glavnih uloga tumače: Dragan Petrović Pele, Dara Džokić, Nada Šargin, Milutin Milošević, Danijela Kuzmanović, Strahinja Blažić, Milica Sužnjević, Nataša Perić, Pavle Mensur i drugi. Urednik filma je Kristina Đuković, producent Dragana Bogdanović, izvršni producent Milorad Konrad, direktor fotografije Milorad Glušica, kostimograf Aleksandra Aleksandrić, scenograf Miroslava Andrejević. 
  
Snimanje TV filma počelo je 25. novebra i, nakon završene prve faze, nastavak snimanja sledi u martu 2019. godine. Premijera TV filma „O životu i o smrti“ planirana je za iduću godinu, a povodom obeležavanja dvadeset godina od NATO bombardovanja zgrade Radio- televizije Srbije.  

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>