Zdravlje

Ljubav

Hit dijeta za 2019. godinu! Pegan dijeta!

Nutricionisti i drugi stručnjaci za ishranu stalno smišljaju nove preporuke i teško je ispratiti šta je najbolje za naš organizam. Često se sve svodi na aktuelni trend, a ako je verovati mreži Pinterest ovo je hit dijeta za 2019. godinu. U pitanju je Pegan dijeta.

Hit dijeta za 2019. godinu! Pegan dijeta! Svet Plus



Ako već niste upoznati o čemu se radi, u pitanju je kombinacija paleo i veganske dijete. Oni malo upoznatiji sa njima pomisliće kako su posredi dva nespojiva principa, ali uskoro ćemo saznati da li je to zaista slučaj. Pegan dijeta podrazumeva izbegavanje mlečnih proizvoda, žitarica i mahunarki, uz veliki unos voća i povrća. Dozvoljeni su jaja, riba i meso, ali zagovara se da moraju da budu iz održivih izvora.

Stručnjaci veruju da u ovoj vrsti ishrane ima puno toga korisnog, ali da ne treba sve uzeti zdravo za gotovo. Voće i povrće je zdravo, baš kao i razne semenke i orašasti plodovi, ali izbegavanje pojedinih proizvoda može dovesti do nedostatka određenih materija u organizmu. Broj pretraživanja za baš ovu vrstu ishrane je drastično porastao, pa nam ostaje samo da vidimo da li je u pitanju prolazni trend ili će ona zaista ući na velika vrata tokom naredne godine.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/ City magazin

Povezane vesti:


>