Ostalo

Smeno

Nesanica?! Zaspaćete za dva minuta!

Nesanica?! Nedostatak sna je povezan sa stresom, nedostatkom dnevnog ritma i emocionalnim šokovima koje svakodnevno doživljavamo. Primenite ovaj metod i zaspaćete za dva minuta!

Nesanica?! Zaspaćete za dva minuta! Svet PlusTajna brzog opuštanja i uspavljivanja opisana je u knjizi “Opustite se i pobedite: savršen uspeh”, još 1981. godine, ali je tek sada o tom metodu počelo da se javno govori i da ga primenjuju obični ljudi. Metod, koji opisuje ova knjiga, za 6 nedelja testiranja pokazao se efikasnim u 96% slučajeva. Metoda uključuje svesno opuštanje mišića, upotrebu tehnike disanja i vizualizaciju. Sledećih nekoliko koraka treba preduzeti pre nego što zaspite. Svi oni vam neće oduzeti više od dva minuta.


Korak broj 1 

Opustite sve mišiće lica, uključujući jezik,vilicu i mišiće oko očiju.


Korak broj 2 

Maksimalno opustite ramena. Zatim potpuno opustite desnu, a zatim i levu ruku.


Korak broj 3 

Izdahnite i opustite grudi koš. Zatim opustite noge, počevši od kukova, pa sve do nožnih prstiju.


Korak broj 4 

Prethodni koraci deluju jednostavno, ali sada nešto složenije: pokušajte da ne mislite ni na šta. Provedite tako 10 sekundi, a zatim zamislite ove tri slike, koje će vam pomoći da se opustite i ne razmišljajte ni o čemu.

Slika broj 1 – Ležite u čamcu koji plovi jezerom, dok okovas nema ničega, osim čistog neba nad glavom.

Slika broj 2 – Ležite u visećoj ljuljašci od crnog somota, u crnoj sobi.

Slika broj 3 – Ponavljajte: Ne razmišljaj, ne razmišljaj, ne razmišljaj… – 10-20 sekundi.

Vaš centralni nervni sistem prvi počinje da pati zbog nedostatka sna. Zatim dolazi slab imunitet, problemi s pamćenjem, visok krvni pritisak, prekomerna težina i još mnogo neprijatnih bolesti. Zašto onda ne biste isprobali ovaj metod? Ništa ne rizikujete.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/Femina

Povezane vesti:


>