Lepota

Ljubav

Losion za lice koji efikasno izbeljuje pege i fleke!

Potpuno očistite kožu lica! Napravite domaći losion za lice od peršunovog lista koji efikasno izbeljuje pege i fleke! Koristili su ga stari Grci i Rimljani!

Losion za lice koji efikasno izbeljuje pege i fleke! Screenshoot / Youtube



Peršun nije otkriće savremenog čoveka, za njega su znali još stari Grci i Rimljani. Peršunov list je bogat vitaminima i mineralima, a njegov sok sadrži eterična ulja sa visokim sadržajem kalijuma i mangana. Lekari narodne medicine ga preporučuju i kao lek protiv groznice, bolesti bubrega, oboljenja mokraćnih puteva, dijabetesa, upale očiju, pa čak i impotencije, piše “Kucnilekar“. 

U kozmetici list peršuna uvek je bio poznat po svojim izbeljujućim i regenerativnim svojstvima.Odlično otklanja crvenilo kože, iritaciju i otok, izbjeljuje kožu, osvežava i tonizira. Štiti je od pojava bora. Odličan je i za njegu osetljivog područja oko očiju. Pomaže u eliminisanju akni i mitisera. Možete sami pripremiti losion od peršunovog lista i koristiti ga svakodnevno za njegu lica.

RECEPT:

- 2 supene kašike iseckanog svežeg (ili suvog) pešunovog lista preliti sa 200 ml ključale vode i kuvati na tihoj vatri 15 minuta.

- Skinuti sa šporeta i ohladiti. Posle procediti i dodati 1 kafenu kašičicu soka od limuna ili jabukovog sirćeta.

- Koristite losion za kožu lica ujutro i uveče.


Ovaj domaći losion odlično sužava pore na licu, čisti i izbeljuje kožu. Zahvaljujuci jedinstvenim svojstvima peršuna, pomaže nestajenju pega i pigmentnih fleka i povratku sjajnog i čistog tena. Čuvajte ga u frižideru 5 do 6 dana. Posle napravite novu dozu, ili napravite veću meru i zamrznite u posudi za pravljenje kockica leda. Koristeći ga svakodnevno, već posle mesec dana, pege i fleke sa lica će nestajati.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/kucnilekar

Povezane vesti:


>