Svet

Region

Robin Vilijams: Pravi razlog samoubistva legendarnog glumca!

Kada je Robin Vilijams počinio samoubistvo u avgustu 2014. godine, ceo svet je bio zatečen. Sada, dve godine nakon smrti poznatog glumca, njegova udovica, Suzan Šnajder, iznela je detalje poslednjih meseci Robinovog života. Pravi razlog samoubistva legendarnog glumca!

Robin Vilijams: Pravi razlog samoubistva legendarnog glumca! Screenshoot / YoutubeSuzan Šnajder je za medicinski žurnal "Neurologija" napisala veoma dirljiv lilčni esej sa naslovom "Terorista u mozgu mog supruga". Šnajder i Vilijams bili su u braku od 2011. godine, a Suzan je u svom eseju navela da je od tada krenula i njihova “potraga” za pravom dijagnozom Vilijamsovog stanja, budući da mu je prvobitno ustanovljena Prakinsonova bolest.

Umesto nje, ispostavilo se da Robin boluje od oblika demencije (Levi bolest) koja se često pogrešno protumači ili ostane bez konkretne dijagnoze. Levi bolest nije neuobičajen oblik demencije, skoro 1,5 miliona Amerikanaca pati od ovog neurološkog oboljenja. Jedini problem je taj što se pogrešno dijagnostikuje. Pacijentima se često umesto ove dijagnostikuje Alchajmerova bolest, ili kao što je bilo u Vilijamsovom slučaju, Parkinsonova.

Možda najtužniji podatak je taj da je poznati glumac i komičar bio svestan svog stanja odnosno onoga šta mu se dešava u mozgu. Njegova supruga je napisala:

"Robin je gubio razum i bio je svestan toga. Možete li da zamislite bol koju je osećao jer je znao da se mentalno raspada. I to ne od nečega što ima ime i što može da razume. Ni on ni bilo ko drugi to nije mogao da zaustavi."

Ona je potom opisala simptome sa kojima se njen suprug borio, od napada panike do paranoje i drhtanja tela. Izveštaj patologa je kasnije otkrio da je Robin imao veliki broj levi proteina u mozgu koji su uzrokovali simptome koji podsećaju na Parkinsonovu bolest.

Dok je snimao film “Noć u muzeju 3”, Vilijams se mučio da zapamti čak i samo jednu rečenicu, a Šnajder je istakla da je to bilo veoma poražavajuće za njega. Suzan ga je opisala kao genija i obučenog glumca sa Džulijarda, a smatra da je njegova patnja bila i mnogo veća nego što bilo ko može da shvati:

"Robin se davio u svojim simptomima, patio je od nesanice, teško je pronalazio reči koje bi opisale ono šta je želeo da kaže i uporno je govorio da samo želi da restartuje svoj mozak."

Lekari su bili blizu toga da mu postave pravu dijagnozu, ali to ništa ne bi promenilo, jer za "levi" bolest još uvek ne postoji lek.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>