Zdravlje

Ljubav

Pivo uklanja mrtve ćelije, hrani kosu, leči umorne noge!

Prednosti i neverovatne koristi od ovog svima omiljenog pića, koje podjednako vole i muškarci i žene. Pivo uklanja mrtve ćelije, hrani kosu, leči umorne noge i još mnogo toga.

Pivo uklanja mrtve ćelije, hrani kosu, leči umorne noge! Svet Plus




Leči umorne noge

Napunite posudu hladnim pivom i potopite noge na par minuta. Osvežavajući efekat piva će pomoći vašim nogama da se opuste nakon dugog napornog dana.


Hrani kosu i podstiče rast

Pivo je bogato vitaminom B i silikonom, što je ključ za zdravu kosu i takođe stimuliše rast. Samo sipajte čašu piva na kosu, izmasirajte koren glave i ostavite da odstoji 5 minuta. Isperite hladnom vodom i kosa će vam sijati kao nova.


Uklanja mrtve ćelije kože

Pivo takođe pomaže da uklonite mrtve ćelije kože. Kao rezultat, vaš ten postaje ujednačeniji i sjajniji. Pomešajte šaku jagoda i par kašika piva dok se ne dobije pasta. Namažite na lice kako biste očistili svu nečistoću i stimulisali regeneraciju ćelija.


Pomaže da spavate bolje

Cvet hmelja, koji je jedan od glavnih sastojaka piva, prirodni je sedativ poznat kao efektivan lek protiv insomnije. Pokušajte ovaj trik: Operite jastučnice istom količinom vode i piva. Tkanina će upiti aromu ovog cveta i učiniće da lakše zaspite.


Čini da vam koža bude snažna i glatka

Pivo sadrži antioksidante i usporava starenje kože. Neverovatno, ali ovo alkoholno piće sadrži još jednu prednost, pojačava sposobnosti kože da se sama popravi, zateže kožu i smanjuje sitne bore. Isprobajte masku za lice: pomešajte 1 kašiku piva, belance i 3 kapi bademovog ulja. Nanesite na čisto lice i ostavite 10 minuta da odostoji. Umijte se toplom vodom.


Meso u marinadi od piva postaje mekše

Pivo je odlično rešenje ako želite da vam meso omekša, a da ne promeni ukus. Stavite meso u plastičnu posudu i sipajte preko malo piva. Marinirajte u frižideru. Sledećeg dana ćete uživati u savršenom ukusu.


Metalne stvari će ponovo sijati

Pivo ima nizak nivo kiselina i savršen je za poliranje metalnih predmeta, kao što su čelični lonci i nakit. Samo sipajte malo piva na tkaninu i očistite metalne predmete, a možete ih i potopiti na par minuta. Nakon što se budu osušili, bićete iznenađeni kada budete videli blistave rezultate.


 Dodaje sjaj drvenariji

Sipajte malo piva na parče tkanine i istrljajte drvenu površinu kojoj treba oporavak. Drvenarija će izgledati kao nova
.

Odbija štetočine

Pivo tera dosadne muve dalje od hrane. Samo sipajte malo u čašu, prekrite aluminijumskom folijom i napravite male rupe. Muve, koje će da privuče miris piva, uspeće da uđu u čašu, ali ne i da izađu. Možete da isprobate ovaj trik i sa puževima i bubašvabama.


 Pomaže da se izvade zarđali šrafovi

Kiseline u pivu mogu da uklone rđu i samim tim da vam pomognu da izvadite šrafove sa lakoćom. Sipajte preko malo piva, sačekajte par minuta i pokušajte ponovo.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>