Region

Svet

Darku Laziću pozlilo! Nije mogao da dođe do daha!

Pevaču Darku Laziću pozlilo na rehabilitaciji, posle prve terapije. Pritisak mu je skočio, srce je počelo ubrzano da mu radi i nije mogao da dođe do daha.

Darku Laziću pozlilo! Nije mogao da dođe do daha! Foto: FacebookZdravstveno stanje Darka Lazića, koji već nekoliko dana boravi u Institutu za rehabilitaciju Selters u Mladenovcu, naglo se pogoršalo nakon što je krenuo na fizikalnu terapiju. Naime, samo dan nakon što je Lazić, prvi put posle nesreće, stao na noge, pevač, ali i medicinsko osoblje Seltersa suočili su se sa novim problemom. Kako "Alo!" saznaje, Lazić se bori sa anksioznošću, a prvi napad panike doživeo je na prvoj terapiji:

" U poslednjih mesec dana, Darko je preživeo mnoge zdravstvene probleme i komplikacije, ali je ipak na neki način bio zaštićen od pritisaka spoljnog sveta. Ležao je na intenzivnoj nezi skoro mesec dana, obilazili su ga samo lekari, porodica i devojka i nije imao nikakav kontakt sa drugim ljudima. Ali to se promenilo čim je došao u Selters.  Pacijenti u banji imaju terapiju strujom u zajedničkoj sobi i nikada nisu sami kada treba da rade vežbe. Darko je raspoložen otišao na prvu terapiju, ali čim je izašao iz sobe, doživeo je šok. U hodniku su ga sačekali novinari, od kojih je bezuspešno pokušao da pobegne. Usledila je terapija u prepunoj sobi, a Laziću je bivalo sve gore."

Darko je trpeo jake bolove tokom terapije, navodi izvor ali uprkos svemu, uspeo je da uradi sve što su lekari od njega tražili:

"Nije mu bilo lako, ali je sve stoički izdržao. Stalno je zapitkivao lekare: "Koliko će još terapija da traje, koliko će još da traje?", jer ga je desna noga mnogo bolela. Osim toga, lekari su otkrili da ima i nagnječenje desnog stopala, što njihove kolege iz KBC Zemun nisu. Čim su ga medicinski tehničari vratili u sobu, Darku je naglo pozlilo. Pritisak mu je skočio, srce je počelo ubrzano da mu radi, a u ušima mu je zujalo. Nije mogao lako da dođe do daha, a posle je lekaru rekao da ga je obuzeo neobjašnjiv strah. Lekari su mu rekli da je imao napad panike i da su takve reakcije uobičajene u situaciji u kakvoj je Darko. Jednostavno, nakon duže izolacije, izašao je među ljude, ali umesto da mu promena prija, njegovo telo je reagovalo drugačije."

Lekari su odlučili da će Darku do daljnjeg fizioterapeut dolaziti u sobu tri puta dnevno, gde će raditi neophodne vežbe. Osim toga, otkako je stigao u Selters, Darko nijednom nije otišao u restoran, već su mu obroke donosili u sobu. Smešten je u poseban apartman, koji ima dve sobe. U jednom spava njegova mama Branka, a u drugom su Darko i Marina, tvrdi izvor.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/ Alo

Povezane vesti:


>