Region

Svet

Darko Lazić ima 12 prekršajnih prijava! Trajno oduzimanje dozvole!

Pevač  Lazić ima 12 prekršajnih prijava za proteklih pet godina. Trajno oduzimanje dozvole i ponovno polaganje testova je ono što ga očekuje. Ako položi testove i odobri mu se zahtev za dobijanje dozvole, on će ponovo moći da upravlja vozilom 

Darko Lazić ima 12 prekršajnih prijava! Trajno oduzimanje dozvole! Foto: InstagramZakon o saobraćaju u Srbiji propisuje da nakon sakupljenih 18 kaznenih poena sledi oduzimanje vozačke dozvole, pevaču Darku Laziću koji se trenutno nalazi na lečenju u banji u Mladenovcu, u toku sledeće godine biće trajno oduzeta dozvola. Kako bi dobio novu, moraće ponovo da podnosi zahtev za dobijanje dozvole. Izvor za Kurir kaže:

"Darko od 2013. godine ima evidentirano oko 12 prekršajnih prijava i sve su uglavnom slične. Većina prekršaja je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kada je saobraćaj u pitanju. Manji procenat su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jedna koju je dobio jer nije želeo da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrovano vozio i bez adekvatne dozvole."

Izvor još dodaje da se vozačka dozvola oduzima se nakon sakupljenih 18 poena, a budući da Darko ima 12 prekršajnih prijava, čak i ukoliko neka zastari, on je sakupio dovoljan broj poena za oduzimanje dozvole.

Pevač Darko Lazić će, nakon što ostane bez dozvole, moći da podnese zahtev za izdavanje nove, ali će za istu morati ponovo da polaže testove. Međutim, tek nakon što mu sve zabrane isteknu:

"Nakon što mu oduzmu dozvolu, on može da zatraži da dobije novu i to tek kada sve zabrane za upravljanje vozilom prođu. Zahtev se podnosi Agenciji za bezbednost u saobraćaju, a obuka za upravljanje vozilom traje 10 dana. Sam proces koji obuhvata dostavljanje zahteva, obuku i izdavanje nove saobraćajne dozvole traje tri meseca. Darko će, takođe, u čitavom tom procestu morati ponovo da polaže testove."

Ako položi testove i odobri mu se zahtev za dobijanje dozvole, on će ponovo moći da upravlja vozilom:

"Ako mu se izda dozvola, limit za sakupljanje kaznenih poena neće biti 18, već se smanjuje za tri. Limit za oduzimanje vozačke dozvole tada će biti 15 kaznenih poena. Zakon je takav da se svaki naredni put kada se oduzme i ponovo dobije dozvola, limit za kaznene poene umanjuje za tri boda."

Prekršaji koje je Darko napravio:

27. 11. 2013. Vozio automobil istekle registracije
19. 3. 2015. U Beogradu, van naseljenog mesta, vozio 80 kilometara na sat više od propisane brzine u tom delu prestonice
20. 4. 2015. Vozio bez vozačke dozvole i pod zabranom vožnje
22. 5. 2015. Vozio pod zabranom
7. 7. 2015. Dva prekršaja vožnje pod zabranom i bez vozačke dozvole
11. 8.2016. Nepropisno parkiranje u Beogradu
22. 11. 2016. U mestu Umčari vozio je 20-40 kilometara na sat brže nego što je propisano u tom delu saobraćajnice. Istoga dana napisana mu je i prijava zbog vožnje bez adekvatne vozačke dozvole
26. 11. 2016. Komunalna policija mu napisala kaznu za nepropisno parkiranje na aerodromu u Beogradu
7. 12. 2016. Kažnjen sa 15.000 dinara plus 1.500 dinara troškovi suda što nije hteo da kaže ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, u trenutku kada je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Kaznu još uvek nije platio.
18. 12. 2017. Nepropisno parkiranje u Rakovici
17. 4. 2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja (u naseljenom mestu vozio od 70 do 100 kilimetara na sat)
23. 10. 2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/Kurir/Blic


>