Region

Svet

Darko Lazić je u banji! Evo šta ga sve očekuje!

Pevač Darko Lazić sada je u Selters banji u Mladenovcu, sprema se za hod na štakama. Da se folker uspešno oporavlja potvrdio je njegov lekar, doktor spec. fiz. med. i rehabilitacije Miloš Z. Poleksić. Evo šta ga sve očekuje!

Darko Lazić je u banji! Evo šta ga sve očekuje! Foto: Facebook



Pored roditeljske brige, pogotovo majke Branke, koja je sa njim u apartmanu 24 sata, medicinsko osoblje konstantno prati pevačevo zdravstveno stanje. Doktor kaže da je Darko poslušan:

"Kolege iz KBC Zemun i ortopedi sa Banjice su odradili fenomenalan posao. Njegovo opšte stanje je stabilizovano i ugrađena je endoproteza desnog kuka. U kakvom je stanju bio, sada je fenomenalno. Što se tiče samog Darka, tek je započeta rehabilitacija u našoj ustanovi. Preko vikenda smo ga vertikalizovali u pilot hodalici tako da sada može da odlazi na vežbe. Za početak to su kineziterapija, određena elektorterapija i radna terapija. Kako se njegovo stanje bude poboljšavalo, uvešćemo i druge vidove lečenja. Ono što mogu da kažem jeste da ga spremamo za hod na štakama. Vrlo smo zadovoljni Darkovim ponašanjem, on je fenomenalan pacijent. Nije zahtevan, disciplinovan je i sve što se traži od njega i porodice oni urade. On se trudi maksimalno, daje sve od sebe i generalno, vrlo su kulturni i on i njegovi. Terapije će biti veoma uspešne, ali neću da pričam o prognozi. Moramo da vidimo kako će da napreduje sam njegov oporavak. O Darku se vodi maksimalno računa. Uključeni su svi naši konsultanti, internista, neurolog, opsti hirurg. Rade se redovno laboratorijske analize i pretrage i nista se ne prepusta slucaju."

Takođe, za brigu oko Darka, kao i ostalih pacijenata, zaslužni su direktor Instituta dr Snežana Kostić i medicinski direktor dr Ljiljana Šekularac, koje su u zaslužne za prijem i najbolje uslove za Darka.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>