Lepota

Ljubav & Sex

Ispucale usne lečite prirodnim tretmanom!

Hladno i vetrovito vreme tek je pred nama, zbog toga bi bilo dobro da znate kako da lečite ispucale i suve usne i to prirodnim tretmanom.

Ispucale usne lečite prirodnim tretmanom! Svet PlusIspucale i suve usne su za veliki broj ljudi, znak da je zima stigla i da je toplo vreme daleko iza nas. Glavi uzročnici ispucalih usana su pad temperatue, suv vazduh kao i velika temperaturna razlika između zatvorenog prostora i spoljašnjosti.

Iako mogu biti veoma dosadan problem, postoji mnogo efektnih načina na prvom mestu da sprečite, ali i da lečite ispucale usne. 

Vitamini. 

Nedostatak vitamina B, gvožđa ili esencijalnih masnih kiselina mogu dovesti do pucanja i perutanja usana. Ako ne unosite dovljno ovih vitamina i minerala putem ishrane obavezno uzimajte suplemente.


Voda. 

Da biste izbegli dehidraciju usana pijte velike količine vode i tokom zimskog perioda.


Balzam za usne
 
Svakodnevno koristite balzam za usne pre nego ispucaju i počnu se perutati. Obratite pažnju da koristite balzam koji poseduje zaštitni faktor, najmanje 16.


Vlažnost vazduha

Na radijatore obavezno satavljajte posudice sa vodom ili nabavite aparat za vlažnost vazduha.


Ne grizite, ne oblizujte i ne kidajte usne. Sve te veoma loše navike mogu dovesti do ranica i dodatnog isušivanja usana. Pažljivo birajte karmin. Dugotrajni, suvi karmini mogu dodatno isušiti usne zato radije birajte karmine kremaste teksture koji hidratizuju. Izbegavajte eukaliptus i mentol. Svi proizvodi na bazi ovih biljaka dodatno isušuju usne.


Ako sa prevencijom niste počeli na vreme i usne su ispucale ispobajte neke od prirodnih tretmana koji su zaista delotvorni. Ovo su prirodni tretmani za ispucale usne:


Kokosovo ulje - Omekšava i hidratizuje usne.

Krastavac - Ovo povrće će usnama obezbediti vodu i vitamin C što hidratizuje i štiti.

Gel aloe vere - Sadrži poprilične količine kolagena, elastina i esencijalnih ulja važnih za brže zacelenje i reparaciju usana.

Sebum - Uljna supstanca koja se nalazi ispod i sa obe strane nosa je prirodni način da hidratizirate usne. Dobro operite ruke prstima trljajte obe strane nosa pa sebumom premažite usne.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>