Zdravlje

Ljubav & Sex

Nesanica: Biljke i mali trikovi koji će vam pomoći!

Nesanica može predstavljati veliki problem, može nas usporiti u svakodnevnom obavljanju poslova i normalnom funkcionisanju. Uprkos tome mnogi ljudi izbegavaju lekove za nesanicu. Biljke i mali trikovi koji će vam pomoći!

Nesanica: Biljke i mali trikovi koji će vam pomoći! Svet PlusValerijana je biljka koje je poznata kao veoma učinkovit borac protiv nesanice i što je najbolje nakon nje nemamo „mamurluk” što može biti neželjeni efekat tableta za spavanje. Pre spavanja možete popiti dve kapsule na bazi korena valerijane, kapi valerijane ili skuvajte čaj ako imate blaži oblik insomnije.

Pored valerijane, biljka koja važi za onu koja ima umirujuće dejstvo je fina mirisna lavanda. Stavite nekoliko kapi eteričnog ulja lavande u posudicu sa toplom vodom koju ćete staviti pored kreveta. Isto tako da lakše zaspite na ručne zglobove stavite nekoliko kapi eteričnog ulja jasmina.

Ne zvuči ni malo prijatno ni pozitivno ali nesanica može nestati ako ležete i budite se u isto vreme, pratite raspored čak i vikendom dok telo ne naviknete na ovaj šablon spavanja. Šetajte svako jutro, ne moraju to biti neke dugačke šetnje, ali moraju biti napolju, trčanje na traci ili vožnja sobnog bicikla se ne računa, jer nam je dnevno svetlo potrebno da nas rasani. Ma koliko se osećali umorno, izbegavajte spavanje tokom dana, poslepodnevna dremka veoma lako može da vam poremeti dobar san noću.

- Sat stavite na mesto u sobi koje ne možete videti iz kreveta, ako vam bude u vidokrugu odvraćaće vam pažnju od sna.

- Soba u kojoj spavate bi uvek trebalo da je za nekoliko stepeni hladnija od ostatka prostorija.

- Izbegavajte vežbe najmanje 4 sata pre spavanja.

- Izbegavajte uzimanje lekova protiv bolova pre spavanja jer neki od njih sadže kofein koji će vas držati budnim.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com


>