Region

Svet

Region

Film Šišanje se prikazuje u parlamentu Velike Britanije

Film "Šišanje" produkcijske kuće "Hypnopolis" biće prikazan 7. februara 2011. godine u Londonu, u britanskom parlamentu. Specijalna projekcija filma Stevana Filipovića za poslanike Velike Britanije biće organizovana tokom trajanja srpske nedelje, a na inicijativu „Srpskog siti kluba“ iz Londona.

Film Šišanje se prikazuje u parlamentu Velike BritanijeTokom boravka u Londonu autorskoj ekipi filma domaćin će biti poslanik Greg Hands koji je povodom ovog događaja rekao: "Odnosi Velike Britanije i Srbije došli su do važnog trenutka, mi želimo da vidimo dalju integraciju Srbije u Evropu kako bi postala i članica Evropske unije. Srpska dijaspora može da odigra značajnu ulogu u tome. Radujem se sastancima, ali i projekciji filma „Šišanje“ koja je planirano za 7. februar tokom trajanja Srpske nedelje u Velikoj Britaniji.“

Autori filma će sa britanskim poslanicima razgovarati o problemima o kojima se bave u filmu, a koje je ta zemlja uspešno rešila: nasilje na fudbalskim terenima, huliganske grupe i njihova politička zloupotreba.

Predstavnica organizacije „Srpski siti klub“ Nataša Kociš smatra da je upravo aktuelna tema koju autori obrađuju razlog zašto su izabrali „Šišanje“ da predstavlja srpsku kinematografiju u britanskom parlamentu: „Nama je veliko zadovoljstvo što ćemo moći da realizujemo prikazivanje filma „Šišanje“ u britanskom parlamentu i da predstavimo Stevana Filipovića i Natašu Vranješ kao odlične primere jedne nove, hrabre, obrazovane i elokventne Srbije."

Smatrajući da je važno da se temom nasilja u sportu bave i domaći poslanici produkcijska kuća „Hypnopolis“ će uz podršku Skupštine Republike Srbije organizovati specijalnu projekciju i za srpske poslanike, koji će priliku da vide film dobiti pre britanskih kolega. Projekcija za njih je zakazana za 14. decembar u bioskopu Tuckwood u Beogradu.

Film  „Šišanje“ je u bioskopima za dva meseca prikazivanja videlo preko 64 000 gledalaca, pa je time postao i najgledaniji domaći film ove godine.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>