Lepota

Ljubav

Kosa vam opada više nego inače?! Ne pravite greške!

Promena godišnjeg doba, manje sunca togom ovog perioda ali to nije sve! Kosa vam opada više nego inače?! Ne pravite ove greške! 

Kosa vam opada više nego inače?! Ne pravite greške! Svet Plus



Svi grešimo ali neke greške skupo koštaju jer nepravilno pranje kose uzrokuje da nam opada više vlasi nego inače. Primetili ste na četki ili u kadi tokom pranja da je ostalo mnogo više dlaka, može biti da prečesto perete kosu ili da koriste previše jake šampone. Prejaki šamponi, posebno ako se kosa pere često, svaki drugi-treći dan, mogu da oštete kosu i skrate životni vek vlasi, pa ako ne možete da se odreknete navike da često perete kosu, trebalo bi da probate sa nekim blagim šamponom.

Još jedna stvar koju možete učiniti za svoju kosu je da jednom nedeljno nanosite maslinovo ulje i da posle pranja, poslednje ispiranje kose bude kamilicom. Možete je pomešati i sa lavandom u razmeri: 25 grama kamilice i 20 grama lavande. Kuvati u 400 ml vode, a kada se prohladi možete dodati malo limunovog soka. Ovom tečnošću masirajte teme glave, pa prelijte preko cele dužine kose. 

Takođe za vlasište je dobar i čaj od koprive. Ona je je bogata fitosterolima, masnim kiselinama, vitaminima, mineralima pa je kao takva, efikasan stimulator i potpomaže jačanju korena dlake. Veoma je važna i za mineralizaciju i ishranu korena dlake pošto stimuliše lokalnu cirkulaciju. Za delotvornost kokosovog ulja, (ne samo na kosu), verovatno već znate ali podsetite se OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>