Zdravlje

Ljubav & Sex

Urasli nokti, izlečite ih kod kuće!

Urasli nokti, izlečite ih kod kuće! Ne morate ići "pod nož", potrebne su vam samo dve stvari, a u pitanju su soda bikarbona i jod koje verovatno svi imate u kući.

Urasli nokti, izlečite ih kod kuće! Svet Plus
Urasli nokat nam može stvoriti velike probleme. Bolan je i dovodi do iritacije okolne kože, a koliko to pravi problem najbolje znaju oni koji se sa time bore svakodnevno. Pre nego što se odlučite na odlazak kod lekara, pokušajte sa ovom metodom, evo šta vam je potrebno:

-jod
-soda bikarbona


U 5 litara tople vode stavite 2-3 kašike sode bikarbone. Potopite stopala,a zatim ih dobro posušite jer se na mokrom razmnožavaju bakterije i gljivice. Uvek kada perete noge, potrudite se da ih dobro osušite kako se gljivce ne bi počele stvarati. Nakon toga, stavite flaster na to mesto. Uz pomoć pincete stavite komadić vate između noktiju i kože. Pamučnu vatu umočite u malo joda pre primene. Zatim je nanesite na spoljnu stranu nokta i zamotajte. Nakon 24 sata ponovite postupak, obavezno pre tretmana omekšajte kožu potapanjem u vodu. Rezultat ćete videti nakon 12 dana ponavljanja postupka.

Osim što estetski ne izgledaju lepo, gljivice na noktima u jednom trenutku počnu da predstavljaju i ozbiljan zdravstveni problem. Njihovo uklanjanje može biti skup i dugotrajan proces, pa pre nego što se odlučite za industrijske proizvode probajte sa ovim, prirodnim sredstvom.

Za kokosovo ulje se kaže da je snažan lek za gljivice na noktima jer ima antifungalna svojstva i veliku količinu masnih kiselina srednjeg lanca. Koristite devičansko, hladno ceđeno, organsko ulje kako biste dobili najbolje rezultate, izbegavajte one komercijalne. Pre svega dobro očistite stopala. Zatim, uzmite veću količinu kokosovog ulja i razmažite ga preko noktiju i okolne kože. Ponovite ovaj proces najmanje tri puta dnevno.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>