Ostalo

Sme�no

Oumuamua: Naučnici tvrde da nas druga civilizacija upravo posmatra!

Misteriozni asteroid "Oumuamua" mogao bi da bude ogromno solarno jezgro koje je poslala druga civilizacija u potrazi za znacima života. Naučnici tvrde da nas druga civilizacija upravo posmatra!

Oumuamua: Naučnici tvrde da nas druga civilizacija upravo posmatra! Foto: Facebook"Oumuamua" je stigla u naš Sunčev sistem u oktobru 2017. godine. NASA je uočila neočekivano ubrzanje i pomeranje u putanji otkako je gigantski objekt ušao u unutarašnji krug našeg sistema prošle godine. Sada jedna studija tvrdi da bi to moglo da bude jezgro koje pokreće svetlost, a koju su poslali vanzemaljci. Astronomi sa Harvardskog CfA analizirali su neobičan oblik objekta nalik na cigaretu kao i njegovo nepredvidljivo kretanje. Napisali su:

"S obzirom na veštačko poreklo, jedna mogućnost je da je ‘Oumuamua svetlosno jezgro koje plovi u međuzvezdanom prostoru kao ostatak napredne tehnološke opreme. Alternativni, više egzotični scenario je da je ‘Oumuamua operativna sonda koju je u ka Zemlji namerno poslala druga civilizacija."

Druga opcija, koja bi objasnila potpuni nedostatak komunikacije i bilo kakvog signala je da je plutajuće telo zapravo deo vazemaljskog svemirskog broda.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>