Region

Svet

Relja Popović sin balerine i čuvenog jugoslovenskog glumca!

Majka jednog od najpopularnijih mladih repera u Srbiji preminula je početkom 2017. godine i tek nakon ovog događaja mediji su otkrili da je Relja sin jedne od najvećih ikona srpske kulture. Relja Popović sin balerine i čuvenog jugoslovenskog glumca!

Relja Popović sin balerine i čuvenog jugoslovenskog glumca! Foto: Instagram



Reljina majka Zoja je preminula početkom 2017. godine od duge i teške bolesti. Ono što malo ko zna je da je njegova mama bila baletska ikona Narodnog pozorišta. Zoja Begoli bila je prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog baletske škole „Lujo Davičo“ i profesor Akademije umetnosti. U nacionalnom teatru zavladala je velika tuga kad se pronela vest o Zojinoj smrti.

U istoriju kulture ove zemlje ostaće upamćena i zbog ljubavne priče sa čuvenim jugoslovenskim glumcem Farukom Begolijem. Zoja i Faruk bili su u braku 18 godina, a balerina je zadržala njegovo prezime i nakon rastanka. Faruk je u jednom intervju neposredno pred smrt rekao:

"Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života."

Faruk Begoli je preminuo u Prištini 23. avgusta 2007. godine u 63. godini. Zoja Begoli sahranjena je 10. januara na Novom groblju u Beogradu.

Relja nikada nije pričao o porodici. Znalo se samo da je rano, još kao beba od dve godine, ostao bez oca i da je živeo sa majkom. Sve do njene smrti nije se znalo da mu je mama čuvena balerina Zoja Begoli.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>