Region

Svet

Region

Završeno snimanje domaće serije - Delirijum tremens. Omaž glumcu Predragu Ejdusu!

Završeno snimanje domaće serije "Delirijum tremens" u režiji Gorana Markovića. Serija koja za glavnog junaka ima glumca i predstavlja posvetu glumačkoj umetnosti ujedno je i omaž glumcu Predragu Ejdusu.

Završeno snimanje domaće serije - Delirijum tremens. Omaž glumcu Predragu Ejdusu! Promo



Završeno je snimanje nove serije Radio televizije Srbije, „Delirijum tremens“, u režiji Gorana Markovića. Snimanje serije u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa Radio televizije Srbije, počelo je 20. septembra, a gledaoci će imati priliku da prvu od četiri epizode gledaju u okviru prolećne sezone 2019. godine. 

Serija „Delirijum tremens“ nastala je prema scenariju Gorana Markovića i u dobro poznatom, tragikomičnom duhu koji gaji ovaj autor, prati priču o glumcu Dagiju koji, nakon pozamašnog alkoholičarskog staža, biva primoran da napravi pauzu od jedine stvari koja mu je bliska, a to je gluma. Nakon prvobitnog otpora i očajanja, Dagi kreće put oporavka na kom će mu, između ostalog, pomoći i njegov glumački talenat, ali i grupa rekonvalescenata u bolnici. Kroz specifičnu grupnu terapiju, i niz tragikomičnih situacije, Dagi će upoznati samog sebe - onakvog kakav jeste iza maske velikana glumišta. 

Serija koja za glavnog junaka ima glumca i predstavlja posvetu glumačkoj umetnosti ujedno je i omaž glumcu Predragu Ejdusu koji je godinama glumio ulogu Dagija u pozorišnoj predstavi „Delirijum tremens“ Gorana Markovića. Opus filmskog i pozorišnog reditelja, scenariste i pisca, Gorana Markovića obuhvata neka od kultnih ostvarenja domaće kinematografije poput filmova „Nacionalna klasa“, „Majstori, majstori“, „Variola vera“, „Već viđeno“, „Sabirni centar“ i „Tito i ja“, a saradnja ovog autora sa Radio televizijom Srbije iznedrila je i uspešan TV film „Slepi putnik na brodu ludaka“ 2016. godine. 

Glavnu ulogu u seriji „Delirijum tremens“ tumači Tihomir Stanić, dok ostale uloge igraju Anita Mančić, Gorica Popović, Igor Đorđević, Dragan Petrović Pele, Maša Dakić i drugi. Urednik serije je Kristina Đuković, izvršni producent Marija Bereta, direktor fotografije Đorđe Arambašić, kompozitor Zoran Simjanović, scenografi Draško Ivković i Aleksandar Cvijanović, kostimograf Suzana Gligorijević. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>