Lepota

Ljubav

Očistite šminku sa lica prirodnim sastojcima! Imate ih u kući!

Nije potrebno da kupujete specijalne odstranjivače šminke za basnoslovne cifre, samo zato što ste na reklamama pročitali ili čuli da su efikasne ili čak bukvalno čudotvorne. Očistite šminku sa lica prirodnim sastojcima! Imate ih u kući!

Očistite šminku sa lica prirodnim sastojcima! Imate ih u kući! Svet Plus



Koža mora da diše, zato se trudite da šminku uklanjate redovno, ako želite da izbegnete bubuljice, mitesere i umornu kožu. Nikako ili loše uklonjena šminka može biti opasna po zdravlje kože, jer se uvlači u pore, koža je “jede”, dolazi do akni i preranog starenja. A da ne pominjemo koliko je loše da spavate sa šminkom na licu. Odstranjivači šminke naravno postoje u prodaji, ali često su puni hemikalija, a ponekad i skupoceni. Evo koji su to dobri prirodni odstranjivači šminke.


Mleko i med

Pomešajte 1 kašiku mleka i par kapi tečnog meda. Nanesite na lice i vrat kuglicom vate i pobrišite čistim komadom vate. Posle se samo umijte.


Mleko i ulje

Kombinujte mleko i maslinovo ili bademovo ulje. Pomešajte par kapi bademovog ulja sa 1 kašikom mleka. Stavite na kuglicu vate i sa tim odstranite šminku. Obavezno se umijte da biste odstranili mleko sa lica i sprečili razvoj bakterija. Možete koristiti i čisto bademovo mleko. Blanširane bademe stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Procedite kroz gazu i dobili ste mleko. Odlično je kao sredstvo za čišćenje kože koje lako uklanja masnoću, priljavštine i šminku. Koristite kao i svako drugo sredstvo, samo se posle umijete par puta.


Bebi ulje

Bebi ulja su nežna za kožu, pa i sa njima možete efiksano odstraniti šminku. Utrljajte malo ulja na lice i vrat, umasirajte kratko, pa uklonite kuglicom vate.


Voće i povrće

Ako imate soju, banane ili krastavce sa odstranjivanjem šminke nećete imati problema. Krastavce možete samo izmiksati i sa tom smesom trljati lice uz pomoć komadića vate i tako uklanjati šminku ili napravite sok, tako što krastavce dobro izmiksate i sok procedite kroz gazu. Sojino mleko i banane su odlični u kombinaciji kao odstranjivač šminke. Izmiksajte jednu bananu sa malo sojinog mleka, pa smesu nanesite na lice. Ostavite par minuta, pa operite i odstranite višak prljavštine kuglicom vate.


Jogurt

Brzo uklanja šminku. Nanesite ga na lice i vrat i ostavite da deluje 2 minuta. Posle samo ukolnite koamdićem vate i dobro operite lice mlakom vodom.


Soda bikarbona

Lice možete očistiti od svih prljavština mešavinom kokosovog (maslinovog ili nekog drugog negujućeg) ulja, sode bikarbone i kukuruznog skroba. Pomešajte sastojke da dobijete kremastu smesu, nanesite na lice, ostavite kratko, pa uklonite vatom ili mekanim mokrim peškirićem.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>