Zdravlje

Ljubav

Matični mleč: Lekovita svojstva i neželjeni efekti!

Matična mleč je mlečni sekret koji proizvode pčele radilice, a sadrži minerale, vitamine, proteine i enzime. Kompozicija matične mleči varira od geografskog položaja i klime, a proizvod je dobio ime po tome što matičnom mleči, pčele radilice hrane i neguju maticu. U mnogim krajevima sveta matična mleč se koristi kao lek. Lekovita svojstva i neželjeni efekti!

Matični mleč: Lekovita svojstva i neželjeni efekti! Screenshoot / Youtube



U Kini se matični mleč već dugi niz godina veoma uspešno koristi u bolnicama za lečenje infekcija, zatvora, hepatitisa, anemije ali i kao zaštita od štetnog zračenja. Ovaj proizvod je bogat vitaminima A, B, C, D i E, a posebno vitaminima B5 i B6. Pored minerala i enzima tu je čak 18 vrsta aminokiselina koje sprečavaju razvoj bakterija i virusa.

Matična mleč se potrebljava za lečenje polenske groznice, bolesti jetre, pankreatitisa, problema sa spavanjem, PMS-a, čira na želucu, bolesti bubrega, lomova kostiju, simptoma menopauze, kožnih bolesti i povišenog holesterola. Matična mleč se koristi i kao univerzalni tonik za suzbijanje simptoma starenja kao i jačanje imuniteta.

Redovnom upotrebom matične mleči možemo trajno smanjiti holesterol, a ženema u menopauzi 12 nedelja korištenja ovog proizvoda pomešanog sa polenom cveća umanjuje neugodne simptome menopauze i poboljšava opšte zdravstveno stanje.

Lečenje matičnom mleči pokazalo je sjajne rezultate kod male dece koja imaju poremećaj u prehrani, a kao prirodni anabolik daje odlične rezultate kod ljudi koji osećaju slabost uzrokovanu starošću ili bolešću.

Neželjeni efekti!

- Ne postoji dovoljno informacija koje ukazuju na to kako matična mleč deluje ako se nanese direktno na kožu, ali ako se nanese na vlasište može izazvati upalu i osip.

- Matična mleč je u većini slučajeva sigurna za upotrebu ukoliko se ne koristi dugoročno. Može iazazvati ozbiljne alergijske reakcije kao što su astma i oticanje grla. Takođe, može izazvati krvarenje iz debelog creva u kombinaciji sa bolom u stomaku kao i krvavi proliv.

- Ako patite od astme ili alergija matična mleč može uzrokovati ozbiljne zdravstvene reakcije i nemojte je koristiti.

- Kad su u pitanju trudnice i dojilje, nema dovoljno informacija kako matična mleč utiče na njihova stanja, ali nemojte rizikovati i u ovom periodu vašeg života.


Preporuka je, da se dan započnete kašikom matične mleči, a u apotekama mogu da se nabave i razni suplementi na bazi ovog pčelinjeg proizvoda.Ipak pre bilo kakve upotrebe matične mleči posavetujte sa sa svojim lekarom.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>