Ostalo

Sme�no

Najbolje knjige za čitanje uz pucketanje vatre!

Hladni i tmurni dani su kao stvoreni za čitanje. Pripremite toplu čokoladu ili čaj, ušuškajte se u svojoj omiljenoj fotelji i uživajte! Najbolje knjige za čitanje uz pucketanje vatre!

Najbolje knjige za čitanje uz pucketanje vatre! Svet Plus



Knjigoljubci ne biraju vreme i mesto, čitaju uvek ali kišno i snežno vreme je kao stvoreno za uživanje uz dobru knjigu, zato evo nekoliko preporuka za predstojeći period.


Trinaesta priča

Ova knjiga Dajan Seterfild ima mali gortički štih i misteriju koja će vas držati u neizvesnosti do samog kraja. Savršena je za hladne jesenje dane i zimske noći. Reč je o povesti Vide Vinters o porodici Ejndželfild, ali na tom putu otkrivaju se i mnoge druge stvari iz prošlosti same Vide, ali Margaret Li, koja je uz Vidu u njenom putovanju u prošlost.


Snežno dete

Svojim prvim romanom “Snežno dete” Ejovin Ajvi je nominovan za Pulicerovu nagradu 2012. i smatraju ga najvećim književnim otkrićem te godine. Radnja je smeštena u godinu 1920. na Aljasku. Glavni likovi su Džek i Mejbel koji se udavalju u vezi jedno od drugog. Oni odluče da naprave dete od snega, ali kada se probude sledećeg dana snežno dete je nestalo, a umesto njega pojvila se plava devojčica. Neobična priča se dalje razvija i “umotava” oko pomenutog para i devojčice.


Pijev život

Ova diva knjiga Jana Martela, po kojoj je snimljen i uspešan film, će vas navesti da preispitate svoje životne stavove i naučiće vas nekim novim stvarima u životu. Teretni brod je potonuo, a na površini surovog Tihog okeana ostaje da se ljulja samo jedan čamac za spasavanje. U čamcu se nalazi neobična ekipa –  hijena, orangutan, zebra sa slomljenom nogom, kraljevski bengalski tigar od dvesta kila i Pi Patel, šesnaestogodišnji Indijac. Koja od ovih knjiga vam se najviše dopada? Šta vi najčešće čitate zimi?


Usamljena srca

Rejčel je nasledila kuću na selu, zajedno s prihvatilištem za pse. Ona misli da nije tip za pse, ali joj sasvim dobro polazi za rukom da napuštenim psima pronađe nove vlasnike. Brak Natali i Džonija, nakon niza bezuspešnih pokušaja da dobiju bebu, zapada u krizu. Hoće li se nešto promeniti nakon što usvoje proždrljivog i svojeglavog baseta Bertija? Zoin bivši suprug poklonio je njihovoj deci štene labradora, a njoj prepustio brigu i o psiću i o dečacima. Ona je na izmaku snaga, sve dok je pas ne dovede do zanosnog lekara Bila.  Dok se životi novih vlasnika pasa prepliću, oni, zajedno sa svojim ljubimcima, uče važne lekcije o vernosti, drugim prilikama i bezuslovnoj ljubavi.
 


Nedostaješ mi

To je samo profil, poput mnogih drugih na sajtovima za upoznavanje. Ali inspektorka njujorške policije Ket Donovan, usmerena na jednu profilnu sliku, oseća da će njen svet eksplodirati dok je preplavljuju sva osećanja koja je negirala godinama. Njen bivši verenik Džef, muškarac koji joj je slomio srce pre osamnaest godina, piljio je u nju. Ket oseća varnicu, pita se da nije možda ovo trenutak kad se tragedije iz prošlosti povlače, a novi svet otvara. Ali kad se bude obratila muškarcu sa tog profila, njena tek oživela nada ubrzo će prerasti u sumnju, a onda u neizreciv strah kad otkrije zaveru u kojoj čudovišta napadaju najranjivije. Kako se povećava broj žrtava i Ketina nada za drugom šansom sa Džefom postaje nedostižnija, ona se posvećuje istrazi koja će preispitati njena osećanja prema svima koje je ikad volela – bivšem vereniku, majci, čak i ocu, čije brutalno ubistvo nikad nije u potpunosti razjašnjeno. Životi mnogih su u opasnosti, pa čak i njen, i Ket mora da zaroni duboko u mrak, više nego ikad pre, i otkrije da li je dovoljno snažna da preživi ono što će tamo zateći.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>