Region

Svet

Region

Premijera filma Zaspanka za vojnike od reditelja hit serije - Ubice mog oca!

Premijera filma „Zaspanka za vojnike“, reditelja hit serije „Ubice mog oca“, Predraga Gage Antonijevića, održaće se 1. novembra u Sava Centru od 20. časova, u okviru svečanosti povodom obeležavanja 100 godina od okončanja Prvog svetskog rata. Već narednog dana film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

Premijera filma Zaspanka za vojnike od reditelja hit serije - Ubice mog oca! Promo



Herojske podvige koji su našu vojsku doveli do trijumfa, doživeo je i opisao akademik Stevan Jakovljević u delu „Srpska trilogija“, a na osnovu njegove prve knjige o 1914. godini, Nataša Drakulić je napisala scenario. Sećanja mladog Jakovljevića na njegove saborce, ali i na pola miliona ratnih drugova nad čijim grobovima raste mali plavi cvet - zaspanka, iznela je vrhunska glumačka ekipa. Među njima je i, poslednji put pred kamerama - Nebojša Glogovac. 

Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog svetskog rata na strani srpske vojske, dolazi na obeležavanje dvadesetogodišnjice rata i otvaranje spomen kosturnice. Baš u tom selu, u kome je njegova prva ratna jedinica, peta tobdžijska baterija, prestala da postoji, susreće samo svog nekadašnjeg komadanta, ostarelog Aleksandra. Kroz sećanja dvojice saboraca, pratimo sudbinu pete baterije, teške, ali i radosne momente, kao i njihov odnos, od početne netrpeljivosti do prijateljstva. Ono što Stevan bude saznao od Aleksandra - promeniće sve.  

U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra, čiju sudbinu saznajemo na kraju, pokazuje i zašto je srpska vojska, uprkos svim nevoljama, uspevala da iznese tolike vojne poduhvate -  jedan čovek, poručnik, nadređeni, svesno je žrtvovavo svoj život, a pre toga ugled i čast, da bi spasao bar jednog svog vojnika.


Reditelj Predrag Gaga Antonijević
ScenarioNataša Drakulić
KostimografIvanka Krstović
Masker/Šminker Marinela Spasenović
Scenograf - Milenko Jeremić
Direktor fotografijeMiloš Kodemo

Uloge:

Stevan JakovljevićMarko Vasiljević
AleksandarVuk Jovanović
Komandant - Ljubomir Bandović
Tasa Nenad Okanović 
Narednik Milutin: Aleksandar Đurica
Krsto Vozar – Ivan Đorđević
JankuljMarko Gvero
TrailoNikola Ilić
Rajko - Marko Pavlović
Prestolonaslednik: Stefan Radonjić
Žuća Petar Kokinović
Posilni Jovan Gulan
Seljak Nebojša Glogovac

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>