Zdravlje

Ljubav & Sex

Lipa za čišćenje organizma i hranjenje kože!

Od davnina lipa je poznata po svojim terapeutskim svojstvima. Najviše se koristi kod lečenja bubrežnih bolesti, ali i kod izbacivanja nečistoća iz organizma. Lipa za čišćenje organizma i hranjenje kože!

Lipa za čišćenje organizma i hranjenje kože! Screenshoot / YoutubeTevtonci su lipu smatrali svetom, a Keltima je bila simbol nesebičnosti. Verovalo se da ovo drvo utiče na ljude da govore istinu, pa je, zato, bio običaj, u srednjem veku, da se zaljubljeni kunu na večnu ljubav u senci drveta lipe.

U lekovite svrhe se koristi gotovo cela lipa: cvet, list, seme i drvo od kog se pravi ugljen. Cvet se bere u junu, a listovi u maju i junu. Cvet lipe sadrži heterozide (koji podstiču znojenje), tanin, vitamin C, a listovi saharozu, fruktozu, smolu, enzime... Ona se obično koristi za lečenje bubrežnih bolesti, pospešivanje znojenja kod prehlada, smanjenje nervne slabosti, epilepsije …

Čaj od lipe se pravi od sušenih listova kao i prosečni čajevi (možete popiti do dve šolje dnevno), a ukoliko želite da ispirate grlo, trebaće vam jači napitak: 25 gr cvetova prelijete sa 250 ml vruće vode i dodate u to 5 gr sode bikarbone.

Da bi ste nahranili lice i uklonili bledilo pomešajte 4 kašike čaja od lipe sa jednom kašikom mleka u prahu i jednom kašikom pšeničnih mekinja. Napravite pastu i držite je na licu 10 do 15 minuta. Pastu sperite tako što ćete se umiti čajem od lipe.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com


>