Lepota

Ljubav

Ispucale su vam usne? Uz pomoć ovih pilinga pružićete vašim usnama potrebnu negu i pripremiti ih za hladne dane.

Kako biste usnama pružili zaštitu i potrebnu negu u svakodnevne navike ubacite neki od ova 4 jednostavna kućna recepta i bićete spremni za hladne dane koji dolaze.

Ispucale su vam usne? Uz pomoć ovih pilinga pružićete vašim usnama potrebnu negu i pripremiti ih za hladne dane. Foto: Pixabay




Ukoliko na usnama imate male ranice to se dešava zbog ljuštenja mrtvih ćelija kože koje je potrebno odstraniti uz pomoć pilinga i nakon toga možete bez brige nanositi karmin.

1. Piling sa šećerom
Za ovaj piling vam je potrebno malo belog šećera i par kapi vode (dodajte malo vode kako se šećer ne bi istopio). Tu mešavinu trljajte kružnim pokretima po usnama nežno, kako ih ne biste iritirali. Nakon tretmana operite usta toplom vodom i namažite maslinovo ulje.

2. Piling od šećera i soli
Ovaj recept je sličan prethodnom, ali se umesto vode dodaje so i vazelin. Smesa se na isti način nanosi, kružnim pokretima. Razlika pre i posle ovog pilinga je vidljiva odmah.

3. Piling od šećera i meda
Ovaj piling je sličan pilingu od šećera, samo se umesto vode koristi med koji dodatno hidrira usne. Nakon tretmana nanesite vazelin ili maslinovo ulje.

4. Piling od šećera, meda i limunovog soka
Pomešajte navedene sastojke u jednakoj razmeri. Prvo pomešajte med i šećer, a nakon toga dodajte sok od limuna. Nakon tretmana isperite usne mlakom vodom.

 

Viber

Autor: M.D.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>