Lepota

Ljubav & Sex

Maska za sve tipove kože!

Želite lepu kožu, svežu i bez podočnjaka i nadutosti? Prvo na šta trebate pomisliti su kafa i kakao! Maska za sve tipove kože za koju bi trebalo da zna svaka žena.

Maska za sve tipove kože! Svet Plus



Ova negujuća maska je posebno efektna za ublažavanje podočnjaka, umora i nadutosti lica, revitalizuje i budi kožu. Pored kafe i kakaa potrebni su vam jogurt (ili pavlaka) i med (ako imate suvu kožu) i sok od limuna ako imate masnu kožu. Ako vam je koža napaćena i dehidrirana, isušena, mlečne proizvode zamenite hranjivim uljima.

Potrebno je:

4 kašike nezaslađenog kakao praha
4 kašike mlevene kafe (možete koristiti i talog, ali je manje efektan)
8 kašika pavlake, mleka ili jogurta
2 kašike meda (ili 2 kašike limunovog soka za masnu kožu)


Kada su mlečni proizvodi u pitanju, možete koristiti i bademovo ili kokosovo mleko. Mada su dozvoljene i neke zamene: umućeno jaje, maslinovo ulje, bademovo ulje … U slučaju zamena pazite na količinu, možete je smanjiti da vam pasta ne bi bila previše tečna.

Pomešajte prvo kafu i kakao, pa dodajte mleko, pavlaku ili jogurt, izmešajte i dodajte med (ili limunov sok). Sve izmešajte, pa pastu nanesite na čisto lice i vrat. Ostavite da deluje dok se ne osuši u potpunosti.

Pokvasite peškir mlakom vodom, pa ga prislonite na lice da biste omekšali masku. Operite masku sa lica mlakom vodom. Ako vam je koža osetljiva izbegavajte preterano trljanje. Odlično je da ovu masku možete čuvati u frižideru i nekoliko dana do sledeće upotrebe.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>